Реклама / Ads
95| 5581 |28.08.2013 НОВИНИ

Министърът с цикламеното костюмче: Бойко Борисов не ме интересува

.
Не съм чела последния коментар на бившия премиер. Не искам да коментирам неговите изявления. Лазар Лазаров остава член на УС на АПИ и ще се грижи главно за европроектите. Това каза в сутрешния блок на TV7 регионалният министър Десислава Терзиева.
 

Идеята ми е да разширим политиките на АПИ. Искам по-силна връзка с бизнеса. Кандидатурата на Стефан Чайков ми хареса много точно поради тази причина. Г-н Лазаров остава в АПИ, обясни Терзиева. Ремонтите на АМ "Тракия" бяха планови. Гражданите трябва да знаят, че ремонтните дейности ще продължат една година. Тези ремонти са жизнено необходими, иначе виадукта ще падне. Още веднъж се извинявам на гражданите за причинените неудобства, допълни тя.

Бившият премиер ме подложи на голям натиск след тежката катастрофа на АМ "Хемус". Аз и тогава казах, сега ще го повторя, незаконни неща няма да извършвам. Ние откриваме пътищата, само когато всички документи са в ред. Повече няма да коментирам, категорична беше Терзиева.

Строителството на магистралите продължава по план. Парите за строителството на АМ "Хемус" няма да достигнат, защото средствата от еврофондовете са намалени. Ще търсим нови решения от рода на публично-частно партньорство. Работим усилено и съм сигурна, че няма да загубим европари тази година, обеща Терзиева. Не предвиждам нови смени в министерството. Единственото, което искам е да оптимизираме работата.

Предстоящите реформи са много. Най-тежко е положението във водния сектор. Там трябва много работа и спешни мерки. Губим много вода и ако продължаваме така, след време ще стане страшно. Системата е пред срив. В момента обсъждаме краткосрочни мерки, които да спасят ВиК сектора. Засега няма опасност от водни режими, обясни регионалният министър.

Повечето пътища в страната са в тежко състояние. Това се дължи на факта, че не е инвестирано в тях. Поставила съм задача на АПИ да предложат мерки за рехабилитацията на пътната мрежа. Към момента ремонтираме над 1000 км от пътната мрежа. Това не е достатъчно и търсим средства за извършването на ремонтни дейности на много повече километри, завърши Терзиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4983 |03.07.2013 Зам.-министърът на правосъдието ясен до няколко дни . 98| 4912 |15.06.2013 Министърът на културата: Трябва да се даде кредит на доверие на Пеевски . 21| 5491 |12.06.2013 Министърът на финансите да говори веднъж седмично . 12| 5602 |09.06.2013 Т. Дончев: Министърът на правосъдието да чете и след това да коментира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads