Реклама / Ads
1| 4416 |19.10.2009 НОВИНИ

Министерски станции стават болници за народа

.
Бойко Борисов
Две от почивните станции на Министерски съвет – в Хисаря и Наречен, ще бъдат превърнати в болници за народа. Идеята да се преструктурират в лечебни заведения за долекуване и продължителна рехабилитация е на премиера Бойко Борисов. Това съобщи за медиите ген. Стоян Тонев, началник на Военно-медицинска академия.
 

Самият Борисов бе гост във ВМА. Той участва в откриването на модернизирани звена към две от катедрите на болницата - Клиниката по артроскопска травматология и Отделението по ендопротезиране към Катедрата по ортопедична травматология и реконструктивна хирургия и операционният и учебен център за екстракорпорална литотрипсия, ендоурология и лапароскопия към Катедрата по урология, нефрология и хемодиализа.. Заедно с него ам бяха здравният и военният министър – Божидар Нанев и Николай Младенов.

Премиерът успокои медиците, изразявайки надежда, че нещата постепенно ще се оправят и констатира. Той подчерта, че темпото, с което се работи сега е “изключително добро”. Колкото повече се повишава качеството, толкова повече трябва и да се плаща, така коментира идеята на финансовия си министър Симеон Дянков за по-високото заплащане на здравните услуги.

Въпросът основателни ли са опасенията на лекари и на ръководители на болници, че може да се стигне до закриване на клиники и до съкращения на лекари заради отпуснатите 100 милиона лева по-малко, разгневи министър-председателят. Отговор той очаквал да чуе на вчерашния конгрес на БСП и по-специално - червените да си кажат “защо са докарали държавата да ги няма парите”.

Сутринта дойдоха от “Майкрософт”, още 20 млн. искат, взети на секретно заседание, като решение да им се платят, но не са вложени в бюджета, не са платени . Изведнъж още 20 млн. днес ми се тупкат на сметката, всеки ден отнякъде изскачат пари, с които сме задлъжнели, а те са и крили, и не са си ги платили”, оплака се Бойко Борисов и уточни, че става въпрос за “стария Windows”, коментира Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4684 |13.10.2009 Костов и Димитров застават зад Фандъкова . 0| 5073 |15.09.2009 Петима полицаи рекетьори остават в ареста . 21| 5322 |10.09.2009 90% от народа иска ревизия на кабинета „Станишев” . 3| 4736 |20.08.2009 Депутатите наредиха одит на Министерски съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads