Реклама / Ads
9| 5684 |15.09.2012 НОВИНИ

Министри поведоха народа, стотици се отзоваха! Кръводаряването продължава

.
Делян Добрев кръводари вчера Източник: 24 часа
Стотици хора от цялата страна откликнаха на призива на Министерството на здравеопазването и се включиха през първия ден от обявената кампания за кръводаряване след възникналия недостиг на кръв и кръвни продукти от групите А и О.
 

84 души дариха вчера доброволно кръв в открития мобилен пункт в Министерство на здравеопазването. Сред първите кръводарители бяха министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Кръв в пункта дариха също и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Народната представителка Мая Манолова също стана кръводарител. В акцията се включиха също служители на МЗ и МТСП, десетки граждани на столицата.

В мобилния пункт в Министерски съвет вчера следобед дариха кръв 30 служители.

В Националния център по трансфузионна хематология - 110 души, а други 55 станаха кръводарители в мобилния кабинет, открит в централата на БЧК.

По инициатива на Христо Стоичков в Ловеч също беше организирана кампания за кръводаряване. В акцията се включиха треньори и футболисти от футболния отбор „Литекс", които дариха кръв в многопрофилната областна болница в града.

В областите в Западна България, където недостигът от кръв и кръвни продукти е най-голям, на призивите за кръводаряване се отзоваха 73 души.

Освен областите, където недостигът е най-голям, в кампанията се включиха и други региони на страната.

В началото на следващата седмица кампанията по кръводаряване продължава по график като в нея ще се включат и други министерства и административни звена към тях.

На 17септември от 10.00 ч. мобилни пунктове за кръводаряване са организирани в Министерство на правосъдието, където желание да станат дарители са заявили 95 души.

На 18 септември от 11.00 ч. мобилен пункт ще има в Министерството на външните работи, а на 19 септември - в Министерството на околната среда и водите.

Служители на Министерство на отбраната ще дарят кръв на 19, 20 и 21 септември, като в кампанията ще се включат и от Националната гвардейска част и Военно издателство.

След среща между премира Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Десислава Атанасова беше решено областните управи да осигурят необходимите условия желаещите да дарят кръв да могат да го направят във всички областни градове.

В Областната управа на София-област 20 души са пожелали да станат кръводарители по време на акцията, която ще се проведе на 17 септември. Участие в кампанията ще вземат и служители от Областната управа във Велико Търново, където на 19 септември от 9.00 ч. също ще бъде разкрит мобилен пункт.

В областите Варна, Силистра, Ямбол кръводарителската кампания стартира от понеделник и продължава до края на седмицата. В област Пловдив акцията за кръводаряване стартира от 18 септември и ще продължи до 21 септември.

Кръводарителска акция е организирана в Русе в понеделник. Тя ще се проведе в учебни заведения в града, където традиционно се отзовават много млади хора.

Освен във временните пунктове за кръводаряване, всички, които желаят да дарят кръв в София и областите от Западна България, могат да направят това и на следните места:

- в НЦТХ - София, ул. „Братя Миладинови" №112, всеки делничен ден от 8.00 до 18.30, а събота и неделя от 9.00 до 15.30 часа

- в кръвните центрове към УМБАЛ „Света Анна"- София и в МБАЛ в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Лом и Перник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7131 |14.09.2012 Министри за пример! Цветан Цветанов и Делян Добрев дариха кръв . 8| 4754 |10.09.2012 Френски министри ще обсъждат ромите в Румъния . 36| 7062 |10.09.2012 Борисов и 12 министри на посещение в Израел . 23| 5128 |27.08.2012 Френски министри идват да ни помогнат за ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads