Реклама / Ads
7| 5080 |02.06.2010 НОВИНИ

ТВ-министрите - отличници по рейтинг

.
Колкото повече един министър се появява в медийното пространство, толкова по-висок е рейтингът на ресора, който ръководи, показва простичката сметка от проучване за общественото доверие на "Дондуков" 1 за месец май. Първенците сред хората на Борисов са Цветанов, Рашидов и Божидар Димитров.
 

Абсолютен шампион по рейтинг в Министерски съвет е вътрешният министър Цветан Цветанов – одобряван от 68,5%. След него по обществено доверие за месец май се нарежда министърът на културата Вежди Рашидов с 46,7%, следван от Божидар Димитров 43,1%, Мирослав Найденов 42,4% и Николай Младенов с 42,0%. Това сочат резултати от проучване на обществено-политическите нагласи през месец май на Националния център за изучаване на общественото мнение, съобщи за Агенция “Фокус” Лидия Йорданова, директор на НЦИОМ.

През последните шест месеца усилията на вътрешния министър олицетворяват за хората до голяма степен работата на кабинета. За пореден път и в настоящото изследване голяма част от българите изразяват мнение, че правителството има воля за борба с организираната престъпност. Това твърдят 72% от интервюираните. 32% допускат, че е възможно операциите на МВР да обслужват политически интереси и да служат за разчистване на лични сметки.

Двойкаджиите в Министерски съвет и през май остават Симеон Дянков - на финансите, и Тотю Младенов - на труда и социалната политика. Вицепремиерът Дянков получава подкрепа от 34% и неодобрение от 48% от интервюираните, а социалният министър съответно - 27,2% срещу 33,9% неудобрение. В условията на криза хората по обясними причини насочват недоволството си към ресорите на тези двама министри. Що се отнася до министър Дянков, то регистрираме голяма разлика в оценките за работата му, които дават избирателите на ГЕРБ от една страна, и всички останали българи, от друга.
Хората не познават достатъчно новите министри, поради което е рано за коментар на рейтингите на Анна-Мария Борисова и на Томислав Дончев.
Проучването на НЦИОМ е проведено в периода 15 – 25 май по метода на полустандартизираното интервю; реализирани са 1000 интервюта в цялата страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4860 |19.05.2010 Три министерства отличници, останалите режат разходите . 2| 4981 |18.05.2010 А. Караиванова: Съдиите в Русе и Пловдив - отличници . 15| 4924 |04.05.2010 Цветанов би Генерала по рейтинг, Първанов остава трети . 14| 4649 |20.04.2010 Първанов и Слави с еднакъв рейтинг сред българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads