Реклама / Ads
2| 4524 |12.11.2010 НОВИНИ

Министрите се скриха в дупката на “бюджет геврек”

.
Най-важният документ на републиката бе приет пред очите на едва двама министри.
 

Срам и позор! Правителството не уважи Народното събрание при днешното гласуване на проектобюджета на България за 2011 г., пише вестник Труд. Най-важният документ на републиката бе приет пред очите на едва двама министри - на финансите Симеон Дянков и здравния Стефан Константинов. Другите тапицирани столове, запазени за колегите им, останаха празни цял ден. От "Коалиция за България" нееднократно призоваха в залата да се явят премиерът Бойко Борисов и останалите министри. Уви!

Дори партньорите на управляващите от "Синята коалиция" не издържаха на провокацията. Съпредседателят й Иван Костов беше като попарен: "Това е упадък на парламентаризма. Не знам дали ГЕРБ съзнава, че краят ще бъде съвсем друг. Няма да управлява 36 години, както Тодор Живков, защото България е друга, демократична." По време на дебатите от "Атака" стигнаха още по-далеч, като поискаха в Народното събрание да се яви президентът Георги Първанов. Председателката Цецка Цачева обясни, че това няма как да стане.

След заседанието Симеон Дянков коментира, че министрите са си свършили работата предварително и затова не са присъствали. Вицепремиерът отказа да сравни държавните пари за 2011 г. с кулинарен термин. Преди година в историята влязоха думите на Дянков, че бюджетът е постна пица. Вчера пици в парламента не се пекоха, но от левицата не пропуснаха да се заядат с Дянков. Петър Курумбашев представи изложба с карикатури, на която сравни проекта за 2011 г. с бюджет геврек. Лидерът на червените Сергей Станишев каза, че това е бюджет на лъжата, на безсилието да формулираш ясни политики, на ледената ера в социалната сфера.

"Срамно е за култура да се дават 94,5 млн. лв. - по-малко от Македония, а за подслушване да се отделят 100 млн. лева"
, каза Станишев. "Реформите у нас свършиха - догодина колегите на Дянков ще практикуват националния спорт предизборно харчене", коментира Мартин Димитров, съпредседател на "Синята коалиция". "Правителството се опитва да получи повече мляко, без да се погрижи за кравата. Цели се единствено свиване на дефицита, но не и стимулиране на икономиката", коментира Алиосман Имамов от ДПС. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5339 |27.09.2010 К. Нинова: Цачева крие министрите от парламентарен контрол . 4| 8220 |03.08.2010 Във Военно издателство скриха самоубийство на свой охранител . 20| 5901 |12.06.2010 ГЕРБ подарява на премиера ремонт в зоопарка, министрите билет за финала в ЮАР . 7| 5094 |02.06.2010 ТВ-министрите - отличници по рейтинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads