Реклама / Ads
2| 4870 |11.09.2019 НОВИНИ

Мира Радева: Политиците разчитат, че в последната минута ще направят една война и ще я спечелят

.
Мира Радева
Това което забелязваме в последните години е, че политиците разчитат в последната минута, че ще направят една война и ще я спечелят. Това не е западноевропейския подход, в това има много неизвестни.
 

Това заяви социологът Мира Радева в предаването "Лице в лице" по бТВ, която коментира как компроматите се отразяват на изборните резултати.

 

По повод атаката срещу архитект Игнатов чрез приятелката му Радева направи аналог с изваждането на партийна книжка на Стефан Софиянски. Идеята е на един черен пи-ар, че ще хвърлим една бомба и ще тя ще промени нагласите. Българинът е силно консервативен и това не му влияе. Ние сме малко по грубички и резки, но имаме и вътрешен механизъм на съчувствие. Когато разбираме, че някой е била нападнат, виждаме и в социалните мрежи, че има обратен ефект, каза социологът.

 

Имаше голяма драма около евровота, защото имаше огромните скандали за тераси и надстройки. Паскал Перино казва, че изборите са конкретен отговор на конкретно зададен въпрос. Има и друг израз, че кметовете трябва да са местни, свестни и известни. Това го виждаме при Фандъкова и Манолова. БСП нямат по-добър ход от този да подкрепят Манолова. Опитват се да повторят успеха с Румен Радев, коментира още Радева.

 

Според нея Фандъкова е направила пробив в обществените нагласи, защото ние сме консервативно и патриархално общество, а сме приели жена в ролята на четвъртия човек в държавата. Манолова направи голям пробив – тя се превърна в едно от най-обичаните лица, оглави протести. Ако тя продължи силната настъпателна линия, а Фандъкова все така изглежда кротка и умерена, дали няма това да предизвика онази реакция, за която говорихме преди малко, попита Радева.

 

Базисно нагласите в София не са в полза на левицата. Този двубой е интересно да го наблюдаваме, защото ни поставя сред цивилизованите общества.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4511 |11.09.2019 Огнян Минчев: Политиците ни нямат смелост да защитават българските интереси . 12| 5093 |09.09.2019 Президентството: Двулично е политици и партии, които осъдиха „ПИК“ да легитимират такива „медии“ . 0| 4241 |02.09.2019 Задържаха българин в Индонезия при скимиране на банкови карти . 24| 7185 |22.08.2019 Десислава Радева: Пишете ме отговорна за всичко, с което не сте ок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads