Реклама / Ads
14| 4261 |08.02.2010 НОВИНИ

Миро сигурен в успеха си на Евровизия 2010

.
Тази година Евровизия е осъзната кауза за страната ни и държавата застава там, където й е мястото – зад българското участие в конкурса.Това е кауза, която би ни дала един много по-хубав облик, заяви в студиото на „Денят започва” Миро, българското лице на Евровизия.
 

Това заяви в студиото на "Денят започва" в БНТ тазгодишният български представител на Евровизия Миро от бившия дует Каризма. Изпълнителят представи вчера петте си песни, от които една ще бъде избрана да се състезава в Осло след гласуване. В продължение на три седмици песните ще звучат в ефира на БНТ и БГ радио. На 28 февруари в зала 2 на НДК ще бъде финалът, на който зрителите ще могат да гласуват за своето любимо парче. Първата песен, която прозвуча, беше Eagle. Музиката, текстът и аранжиментът й са дело на Ясен Козев и Крум Георгиев. Най-характерно за песента е, че е написана в размер 7/8. Втората песен е "Моят поглед в теб", създадена от D2 и Гаро. Третата песен – Twist & Tango, е написана от Томас Торнхолм, Петър Панов, Дане Атлеруд и Микаел Клаус. Четвъртата – Остани, е с творчески екип – Найден Андреев, ИВЪ & ПЕТРОВЪ, Веселин Караатанасов. Последната, пета песен – Ангел си ти, е създадена от самия Миро, Михаил Михайлов, Георги Андреев и Гордън Дейвис.

"Да си българин е привилегия. Каузата ни е една – България се нуждае от победи. Аз не си спомням откога не съм бил толкова горд, спомням си 94-а, когато всички казвахме „българи юнаци”, спомням си, когато плаках на победите на Албена и на Максим. Винаги съм горд, когато видя наш успех. Тази година ние можем да спечелим Евровизия, категорични сме в това”, коментира участието си тази сутрин Миро. „Ние имаме мечти, но нашите мечти много приличат на планове. Ние сме изработили един много хубав план, надяваме се Господ да е с нас, надяваме се да намерим много приятели и съмишленици и да осъществим всяка една точка и всяка една дестинация, които сме подготвили по този план. Това е изключително събитие, това е страхотен ПР за страната ни”, подчерта Миро.

Той поздрави и благодари на авторите на петте песни, като беше напълно откровен, че осъзнава каква смелост се изисква да излезеш с таланта си и с моженето си и да представиш своята творба пред комисията, която да я одобри или отхвърли. „Авторите, които участваха в селекцията бяха смели, а аз изпях всяка една песен с любов”, каза още той. По регламент БНТ всеки ден ще излъчва по една от песните, които снощи бяха представени за първи път пред публика, по реда, по който те бяха изпълнени от Миро. Днес в студиото на „Денят започва” прозвуча отново песента "Eagle", Музика, текст и аранжимент: Ясен Козев и Крум Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4477 |17.12.2009 Гунински не е сигурен, че арестуваните са отвлекли сина му . 8| 4430 |19.08.2009 1 200 000 българи не са осигурени здравно . 0| 4425 |13.06.2008 Евро 2008 смъкна успеха и дисциплината в Алма Матер . 9| 4770 |19.05.2008 С. Станишев не бил сигурен дали не му подслушват кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads