Реклама / Ads
2| 4545 |14.05.2019 НОВИНИ

Мирослав Найденов: Формалната причина за оставката на Порожанов е за пред медиите

.
Мирослав Найденов
Всяка оставка е закъсняла, щом се е стигнало до оставка. Със сигурност причината не е, че не е освободена зам. шефката на фонд „Земеделие“, тази формална причина е за пред медиите.
 

Това заяви Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието в предаването "Лице в лице" по бТВ.

 

Борисов заяви, че ще изчака проверките във връзка с Румен Порожанов, но пък ако службите са му докладвали, че нещо са намерили – това също е хипотеза.  Имаше разминаване, защото Порожанов обяви, че сам е подал оставка, но от думите на Борисов става ясно, че той  я е поискал.

 

По думите му програмата за развитие на селските райони продължава. Влизат 7,5 милиарда евро. Този целият ресурс минава през тази институция – Фонд „Земеделие“. Трябва да се работи за изчистване на човешкия субективен фактор. Може хора, които работят във фонда, да не включат бенифициент в проверка и това е реално.  Санкцията трябва да е такава, че да откаже всички следващи да си помислят да правят нещо нередно. Брюксел проверява как е спазена процедурата. Изкривяването е в последващия контрол.

 

Работили сме повече от 2 години с Румен Порожанов. Смятам, че той подаде оставка като политическо лице, като министър, каза още Найденов.

 

Определено е обезкуражаващо това, че хората виждат тези скандали с къщите за гости и използването на еврофондовете. Много тежко беше убеждаването на хората, че трябва да кандидатстват по тези програми. Имаше доста обезкуражаващи моменти и след програма „Сапард“ и с консултантските фирми. Важното е да се каже, че не може да се сложат всички под един знаменател, това което е на повърхността са скандалите, но има много читави проекти.

 

Това се квалифицира като злоупотреба с евросредства, но няма вероятност да бъдат спрени парите от ЕС. Важно е за нас, да извлечем поуките от това.

 

Борисов действа в случая с овакантения пост в министерството на земеделието както действа и при правосъдното министерство – слага човек от комисията в НС. Десислава Танева е категорично от ГЕРБ. Не е ясно дали ДПС не са се отказали от тази своя неявна квота. Може ДПС да са отписали кабинета в този му смисъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4108 |08.05.2019 Мирослав Найденов за къщите за гости: Оставките няма да решат проблема . 2| 4452 |30.04.2019 Томислав Дончев критикува Мирослав Боршош в съда . 1| 3899 |02.04.2019 Съдия Мирослава Тодорова отърва наказание от Съдийската колегия на ВСС . 3| 4719 |26.03.2019 Мирослав Ненков: Има много дяволски очи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads