Реклама / Ads
3| 5726 |18.11.2011 НОВИНИ

Мирослава изчезнала заради проблеми в семейството

.
Мирослава Източник: 24 часа
Ден след изчезването се заговори как близо до стадион “Миньор” е открито голо изнасилено момиче с вързани ръце.
 

Изчезналата Мирослава Николова от Перник имала проблемно семейство и не искала да се прибира у дома. Това твърдят нейни съученици от професионалната гимназия по облекло и туризъм “Св. Иван Рилски”. “Знаехме, че е ядосана на майка си. Тя май употребява алкохол. Мирослава често се гневеше и казваше, че не иска да се прибира”, разказват ученици от гимназията. 17-годишната Мирослава Николова изчезна на 7 ноември след тренировка по таекуондо. Около 20 ч тя напуснала залата в добро настроение и оттогава е в неизвестност. Понеже живеела близо до спортното съоръжение в кв. Драгановец, тя не носела мобилен телефон. Полицията претърсва множество адреси в Пернишко и Софийско. Мирослава е обявена за издирване освен в България и зад граница. Информирани са Интерпол и Шенгенската информационна система. Досега обаче няма данни да е преминавала границите на страната.

“Обади ми се сестра й. Не можех да повярвам, че е изчезнала. Това беше около 22 ч. Заговори се, че е отвлечена. Тя има черен колан по таекуондо. Ако нападателите са били един или двама, Мирослава е щяла да се справи с тях”, разказва треньорът Ивайло Иванов. Мирослава започва да тренира бойното изкуство на 5 г. До 14-годишна била най-добра, имала много отличия. Сега пак се класирала на призовите места. Полицията пазеше в тайна изчезването, като мотивът на органите на реда бе, че е възможно оповестяването да навреди на момичето.Това пък породи множество слухове в града.

Ден след изчезването се заговори как близо до стадион “Миньор” е открито голо изнасилено момиче с вързани ръце. То било настанено за лечение в тежко състояние в “Пирогов”. “Няма такова нещо. Проверили сме всички лечебни заведения в Перник и в София”, категоричен е директорът на ОД на МВР комисар Валентин Димитров. После се появи слухът за откуп - похитителите поискали от родителите на Мирослава половин милион лева. Според някои това станало по телефона, други твърдяха, че семейството е получило писмо. В Перник се заговори, че майката Емилия и бащата Васил Шумков е трябвало да получат видеокасета, на която се вижда, че момичето е добре. Чак след това да платят откупа.

“Семейството не разполага с такива средства. Майката е безработна, а бащата е служител на ВиК. Няма откъде да вземат парите”, обясняват хората в квартала. Майката Емилия е родом от ковачевското с. Сирищник. Там отраснала и завършила основно образование. От малка била мъжко момиче и се занимавала с неща, по-присъщи за момчетата. Хулиганствала наравно с тях. Омъжила се за Васил, който е родом от земенското с. Дивля, но живеел в Перник. Преместила се при съпруга си в града. Допреди няколко месеци редила стоки в един от хипермаркетите в града. След това пък работила в чистотата. Заради склонност към алкохола обаче загубила и двете работни места, твърдят перничани. С Васил също отношенията им се изострили. Според съседи двамата не живеят вече заедно.

Като възможна цел на похитителите пък бе набеден съпругът на сестрата на Мирослава Елеонора Борис Чолев. Той е син на бившата главна архитектка на общината в Перник. Според слуховете Борис наследил огромно наследство в Италия. Ненадейно той се сдобил със земи и бизнес там. На банкова сметка имал въпросните половин милион лева. Наследството било от баща му, който дълги години работил в Италия. Там имал солиден бизнес с метали и имоти. “Ако искат парите на Борис, защо да отвличат Мирослава? Освен това чухме, че Елеонора е теглила кредит. Ако имат толкова пари, защо да иска пари от банката”, питат се перничани.

За отвличането и изнасилването перничани дори намериха виновник - циганска фамилия от Кюстендил. Случаят се криел не за да не се навреди на момичето, а Перник да не се превърне във втора Катуница. От полицията и прокуратурата опровергаха категорично твърденията за искания откуп. От държавното обвинение дори твърдят, че изобщо не става дума за отвличане. МВР работи по множество версии, сред тях е и тази, че момичето е избягало. Приятелите на Мирослава обаче отричат тази възможност.

“Разделихме се след тренировка напълно обичайно. Нищо в поведението на Мирослава не подсказваше, че нещо не е наред. Взехме си довиждане, аз си тръгнах към колата, а тя - към стълбите за вкъщи”, твърди съотборникът й Тони, който я видял за последно. Приятелите я описват като възпитано и добро момиче, което никога не е създавало проблеми. Според тях тя не би избягала от дома си, без да уведоми някого от близките си и да ги побърка от притеснение. Никой от семейството на Мирослава не пожела да разговаря с екипа ни. Дворът на къщата им в Драгановец се охранява от две кучета, а звънец на външната порта няма. “Не искам да съм на тяхно място. Не ги тормозете. Достатъчна им е тази трагедия, която им се случва”, казват съседи, но отказват да застанат пред обектива на екипа ни. Според хората в квартала родителите не били на себе си. Емилия дори се държала неадекватно. Самата тя разпространявала слуха, че дъщеря й е намерена изнасилена и вързана. Бащата пък отказвал да коментира въобще станалото. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4801 |16.11.2011 Станишев отново на съд заради “онези документи” . 1| 4685 |16.11.2011 Отлагат огледа край Севлиево заради нов взрив . 0| 5175 |15.11.2011 И Интерпол вече издирва изчезналата Мирослава . 7| 5718 |13.11.2011 Двеста човека протестат пред НС заради лекарски грешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads