Реклама / Ads
20| 7242 |22.01.2012 НОВИНИ

Мистерията "Мирослава" продължава

.
Мирослава от Перник
Обществото има нужда да се работи по случая с отвличането на Мирослава и да има обществен натиск, вече се показа как с едно гражданско движение това може да стане, обявиха журналисти и показаха абсурдни факти и пропуски в разслезването.
 

Отвличането на Мирослава не е отвличане за пари, обяви по ТВ 7 в Насреща Люба Кулезич Иво Иванов, треньорът от клуба по таекуондо на Мирослава.

Не знам кой има изгода от отвличането, не знам и кой има изгода да се бави, добави Петър Тишкин, блогър. Категорично несериозно звучи, че не се работи по версията за трети човек, още повече, че по второто писмо на Мирослава е с отпечатъци от трети човек. Въпросният Краси полицая, за когото изтече информация, че отпечатъците са негови, бил намесен въз основа на разказ на Чочо, който бил безумен. Полиция и прокуратура не желаят да признаят своите грешки, които са съществени. Казаха ни да не изнасяме случая в медиите, имаше желание в обществото и за протест. От полицията ни убеждаваха, че трябва медийно ембарго, за да не навреди това на Мирослава.

Стойчо мина на полиграфа последен, а аз и моите момчета минахме още преди него, каза Иво.

През цялото време било внушавано, че Мирослава живеела лош живот, искала да избяга, че майката злоупотребявала с алкохол и пр. , каза Петър. В деня на изчезването е имало полицаи, те са били събрани на банкет. Получиш ли обаждане за отвлечен човек, би трябвало да блокираш изходите на града, те са 3, не е толкова трудно, продължи той.

Тя излезе от тренировка по спаринг без протектори, сетивата й са изострени, това се запазва още половин час, каза треньорът, ако някой й изскочи, ще реагира веднага, ако й хванат ръцете, ще реагира с крака, така че може би тя е познавала нападателите си. Абсурдни са фактите в разказа на Чочо, че са чакали колата като такси 20 минути. Карат я в гаража на Стойчо, което е абсурдно, тя е видяла това, оттам я карат да се обади вкъщи. После са писали писмо и са се върнали на мястото на отвличането, за да го оставят там. А къде е в това време полицията, реторично попита Петър и каза, че я няма.

Не мога да допусна, че Чочо може да се самоубие, каза Иво. Не изключвам психолозите да се накарали Чочо да достигне до такъв извод, каза още Петър. Тук ти трябва външна помощ. Не се съмнявам в момчетата от апартамента, а в психическата подготовка.

Имам усещането, че доказателствата срещу Марио Любенов-Заека няма да издържат в съда, каза журналистката Диляна Гайтанджиева. Тя настоя случая да не се политизира.

Но трябва да се търси отговорност, настоя на свой ред Петров.

Мирослава е била съблечена, вероятно защото когато няма дрехи следите по-лесно се губят, за да се прикрият следите, каза Гайтанджиева. Засега следа имало само в материал под ноктите на Мирослава, но полицията била скептична за това дали оттам ще излезе ДНК. Полицията в Перник неглижирала в началото случая, каза и тя и посочи, че майката била тази, която събирала първа доказателства от мястото на отвличането.

Моята надежда е журналистите да продължат разследването, оттогава има развитие на нещата, обществото има нужда да се работи по него и да има обществен натиск, показа се как с едно гражданско движение това може да стане.

Има сигнал, по който може да се работи, свързан с един пернишки бос, добави Гайтанджиева.

Имам надежда да се разкрият нещата, заключи Иво. Надявам се точката да бъде сложена с истината, изрази надежда водещата Люба Кулезич.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 8701 |21.01.2012 Жертви на "Наглите": Случаят "Мирослава" се политизира . 14| 6293 |19.01.2012 Разпитват МВР шефове по случая "Мирослава" . 27| 9175 |18.01.2012 Т.Дончева: Прокуратурата да се заеме със случая "Мирослава" . 26| 8572 |16.01.2012 Случаят с Мирослава от Перник продължава да буни духовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads