Реклама / Ads
30| 4835 |20.11.2008 НОВИНИ

Мистериозен документ на турски се завъртя в ТВ студио

.
Истинността му се оказа съмнителна; притежателят на оригинала не беше открит, а Мехмед Реджеб, първият началник на кабинета на лидера на ДПС, го окачестви като изфабрикуван фалшификат.
 

 

След като Ахмед Емин станал началник на кабинета на Ахмед Доган, той продължавал да се среща с хора, "уж" работещи за Националната сигурност, вкл. и човек с псевдонима Морски, обяви по НТВ Мехмед Реджеб, първият началник на кабинета на лидера на ДПС. Той се усъмни, че А. Емин може да е бил разработван от българските служби за сигурност.

Службите за сигурност в лицето на ДАНС знаят истината за смъртта на Ахмед Емин, категоричен беше Реджеб. Той поиска и отговор за това има ли опасност за живота на Ахмед Доган. В България имало служби, длъжни да отговорят на българския данъкоплатец кой е заплашвал и кой сега заплашва  Доган със смърт. Мехмед Реджеб обяви, че се подписва под всичко, което вече е и казал в интервюто си в във вестник 24 часа.

В студиото беше представено копие на документ на турски език, в който пише черно на бяло, че ЦОБ на ДПС през 1999 г. упълномощавало г-н Керим Караали да представлява ДПС и да събира дарения за партията. (б.р. - Керим Караали е бил предшественик на Ахмед Емин, той се представя за шеф на бизнес център, отговарящ за финансите на партията, докато понастоящем всички от ДПС обявяват, че Караали бил портиер в ДПС). Въпросният докуменът се оказа подписан от Касим Дал. Самият Караали обаче, който би трябвало да притежава т.нар. оригинал на документа, не се обади по телефона, за да го потвърди. Мехмед Реджеб, който бил началник кабинет точно по това време, отрече истинността на документа. Той каза, че познава документацията на ДПС и би се подписал, че това било фалшификат. Печатът също будел подозрения, защото отдавна той имал защита. Мехмед Реждеп обяви, че се подписва под своето твърдение, че Караали е лъжец. Водещият Г. Коритаров не отрече възможността в студиото му да се подхвърлят подправени документи или такива с неистинно съдържание.

Реджеб се възмути и от фразеологията за "дома на ДПС" като "сараите на Доган"; дори и документално те не принадлежали на лидера на ДПС, а на движението.

Половин час по-късно Караали все пак беше открит по телефона, водещият го конфронтира с Мехмед Реджеб също по телефона, а последният обяви, че ще сезира прокуратурата заради документа и печата, който не бил автентичен. Караали обясни, че това било пълномощно, с което го пратили в Турция, а печатът бил на български, защото турски печат ДПС нямало. Той добави, че, ако документът е фалшив, той не би го извадил на бял свят.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5911 |27.10.2008 Делото "Стависки" се завъртя в кръг . 13| 4637 |08.10.2008 Вътрешната комисия на НС дава документи за ДАНС на прокуратурата . 1| 4292 |04.09.2008 Турският президент на гости в Ереван . 14| 4887 |12.08.2008 Волейболната драма пак се завъртя около допинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads