Реклама / Ads
4| 8492 |11.09.2007 НОВИНИ

Мистериозен нов собственик на ВВТ предизвика военни действия за ефира на София

.
ДПС е новият собственик на телевизия ВВТ. Досегашният собственик Петър Манджуков е продал медията на фирма, близка до Ахмед Доган. Същата фирма придобила и част от акциите на телевизия „7 дни", собственост на бившия депутат Георги Агафонов.
 
Говори се, че Агафонов продал частта, която преди време държал Димитър Иванов, издател на в. „Земя". Това съобщиха за Frognews.bg хора, запознати с хватките на медийния пазар.

Това е второто крупно пазаруване на медии това лято, след като майка и син - Ирена Кръстева и Делян Пеевски купиха вестниците на Петьо Блъсков „Монитор", „Телеграф" и „Политика", заедно с дела му от ИПК „Родина". Бившата шефка на Тотото и бившият заместник на Емел Етем се хвърлили в непознатия бранш по заръка на Доган, твърдят запознати.  

След като ББТ преминала под шапката на ДПС тя почнала да излъчва предаванията си в софийския ефир на честотата на телевизия „7 дни". Досега ББТ се излъчваше като кабеларка.

ДПС трябва все повече да се представя като национална, а не като етническа партия, за каквато я приемат в ЕС и затова ще лъска имиджа си чрез свои медии, коментираха пред Frognews.bg хора от гилдията. Очаква се първата мащабна политико-идеологическа акция движението да осъществи чрез медийните си придобивки още за местните избори през октомври. През това време в екипите щели да бъдат вкарани емисари на Доган, които да подготвят вестниците и телевизиите за следващата битка - парламентарните избори.

Друга клюка в гилдията обаче твърди, че новият собственик на ВВТ и столичния ефир, всъщност е кралят на рекламата и голфа у нас Красимир Гергов. Чрез свои фирми той купил телевизията на Манджуков, който освен това му дължал и пари. След сделката рекламният бос набързо спазарил с Агафонов лелеяния ефир над София и по този начин прецакал бившия шеф на Общинска банка Любомир Павлов, който, твърди се, стои зад телевизия ТВ7 и в. „Експрес".

Излизането в столичния ефир на ББТ хвърлило в смут собствениците на телевизия ТВ7, които отдавна чакали същия този ефир. Изпълнителният директор на ТВ7 Диляна Грозданова реагирала светкавично и пратила писмо до главния прокурор Борис Велчев, до СЕМ, КРС, Комисията за защита на потребителите, Комисията за защита на конкуренцията, Еврокомисаря по телекомуникациите, информационното общество и медиите Вивиан Рединг и Еврокомисаря по защита на потребителите Меглена Кунева за незаконни, според нея, действия на тв-операторите ВВТ и телевизия „7 дни".

В писмото, което е публикувано в сайта „Експрес", който пък е собственост на брата на Любомир Павлов - Юлий, се казва: „Във връзка с  обстоятелството, че телевизия ВВТ излъчва вече в софийския ефир (вместо по кабел и сателит) на честотата на телевизия „Седем дни" - 53 канал в  София - факт отразен в националните медии, считаме, че същите действия от страна на двата телевизионни оператора са незаконни. „Балкан Българска Телевизия" е акционерно дружество, което е регистрирано в СЕМ за създаване на телевизионна програма „ВВТ" с общ (политематичен) профил, разпространявана на територията на Република България по кабелен път и чрез сателит. Това дружество няма нито законно основание, нито програмна лицензия, нито временна далекосъобщителна лицензия да разпространява чрез наземно радиоразпръскване програмата си, за която е само и единствено регистрирано."

По-нататък подробно се описват детайлите по проблема. Идеята на посланието е съответните органи да се намесят и спрат нарушаването на правилата, ако разбира се преценят, че такова нарушение има.

Запознати със спора твърдят, че и в двата случая, дали схемата е изработена от Ахмед Доган или Красимир Гергов, тя е осигурена от всички страни и няма да има връщане назад. Което означава, че протестното писмо ще остане само един сигнал без последствия. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5296 |11.09.2007 МВР твърди, че евродепутат е псувал полицаи, той отрича . 5| 6258 |11.09.2007 „Атака” пуска Слави Бинев срещу Борисов в столицата? . 6| 4975 |10.09.2007 Министър Петков ще награждава полицаи от Русе. С водка, предполага евродепутат . 7| 6044 |10.09.2007 НДСВ чака Гергов да се кандидатира за кмет на Пловдив, за да го подкрепи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads