Реклама / Ads
3| 6718 |31.10.2012 НОВИНИ

Митхат Табаков и Гюнай Сефер се отказаха от имунитета си

.
Депутатите от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер се отказаха от имунитета си на народни представители и дадоха съгласие срещу тях да се води наказателно преследванe, съобщи в началото на днешното заседание председателят на парламента Цецка Цачева.
 

На 24 октомври главният прокурор Борис Велчев поиска от Народното събрание разрешаване на възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Митхат Табаков и Гюнай Сефер.

В Народното събрание са внесени общо четири искания за сваляне на имунитета на двамата депутати от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков по общо две досъдебни производства, т.е по две искания за всеки от тях. Табаков получи четиригодишна присъда за подкуп в размер на 10 000 лева от управителя на ВиК Силистра Петко Горбанов. Народният представител Гюнай Сефер пък е построил само по документи път, пазар, базар и пречиствателна станция на територията на община Дулово, твърди прокуратурата.

Срещу двамата депутати вече се водят други дела, но на практика няма как имунитетът на един депутат да бъде свален еднократно и за неопределен период от време. Затова за всяко конкретно ново дело се прави отделно искане за сваляне на имунитета.

Първото досъдебно производство е свързано с договор за ремонт на път на територията на община Дулово, посочва БГНЕС. Става дума за пътя от 1,2 км в село Върбино. Второто досъдебно производство е свързано с четири договора за изграждането на обществен пазар, открит базар и пречиствателна станция на територията на община Дулово, сключени от общината с фирмата на общинския съветник по това време Гюнай Сефер „Гелиг” ЕООД.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7383 |26.10.2012 Прокуратурата поиска имунитета на Гюнай Сефер и Митхат Табаков . 30| 11364 |11.10.2010 Самоуби се кмет, забъркан в аферите на Гюнай Сефер? . 3| 5507 |07.12.2009 Обвиниха Гюнай Сефер и Митхат Табаков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads