Реклама / Ads
12| 6742 |26.11.2015 НОВИНИ

Мюфтията на Русия: Казах на Путин да анексира Израел и Сирия

.
Талгат Таджуддин
"Докато обсъждахме Сирия, предложих на Владимир Путин да постъпи с Израел така, както направи с Крим, но той отказа."Това заяви т Върховният мюфтия на Русия и председател на Централното духовно управление на мюсюлманите на Руската федерация.
 
На конгрес на башкири в Уфа пред около 400 делегати и 200 гости думите на Талгат Таджуддин са били посрещнати със смях и аплодисменти, пише местно издание.

Но от proufu.ru посочват, че изказването съвсем не изглеждало като шега, защото било посветено на проблемите с мира в Близкия изток. Шейх-юл-ислям Талгат Сави Таджуддин добавил, че предложил на руския президент за присъедини не само Израел, но и Сирия.

Върховният мюфтия, който неотдавна обяви, че САЩ са "Антихрист", е цитиран от Радио "Ехото на Москва" да казва:

"Край нас всичко ври и кипи. Близкият изток, Сирия, Ирак – това е ей тук, до нас. От там е съвсем близо до Астрахан, затова и от Астрахан излитат ракетите, слава на Бога! Защо не ръкопляскате, когато летят нашите ракети? Слава Богу, още трябва...

Арабите, които са 300 милиона, са се разделили в 22 държави и не само вярата, ами и къщата си не могат да почистят. От 1948г. не могат да се оправят с Ал Акса, откъдето се е възнесъл Пророкът (джамията Ал Акса се намира в центъра на Ерусалим над Стената на плача – бел.ред.)

Евреите и арабите, които като татарите и башкирите са братовчеди, до днес спорят и спорят. Защото през Ерусалим са минавали всички Божи пратеници, това е дом на мира. Ако там няма спокойствие, никъде няма да има."

Конкретно в частта за срещата си с руския президент главният мюфтия казва:

"В Деня на народното единство, след като представителите на традиционните религии поднесохме цветя и поздравихме Владимир Владимирович, аз се обърнах към него. "Владимир Владимирович, може би и със Сирия и с Израел да постъпим, както с Крим?" Той се засмя и отвърна: "Мюфти-хазрат, ще помислим". Няма какво да се мисли, трябва да се взима!. Нека Русия се простира до Мека! Такава е волята на Аллах – хората да живеят заедно, в дружба, любов и съгласие."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4311 |26.11.2015 Арестуваните за тероризъм в Унгария се оказаха историци-любители . 18| 5036 |24.11.2015 Русия: Наш самолет катастрофира, вероятно заради обстрел от земята . 10| 4206 |17.11.2015 Прокуратурата: Сидеров и Чуколов отказаха да подпишат, че са привлечени за обвиняеми . 7| 4315 |17.11.2015 Русия: Бомба е свалила самолета на Синайския полуостров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads