Реклама / Ads
35| 8038 |29.03.2014 НОВИНИ

Младежкото БСП стяга редиците за евровота

.
Откакто започна онази лятна лудост, наречена „протест на умните и красивите", осъзнах нещо - аз не съм просто социалист, не просто ляво мислещ човек - аз съм бесепар и се гордея с това.
 

Това заяви кандидатът за евродепутат от КБ Александър Симов на провеждащата се в НДК Втора отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. По думите му БСП е една от ценностите на прехода, тъй като е успяла да създаде такава огромна младежка организация и да запази своите идеали.

На днешния форум младите социалисти ще изберат нов председател на движението и Национален съвет. Гости на събитието са членове на Изпълнителното бюро на БСП, народни представители, кандидати на Коалиция за България за евродепутати, президентът на ПЕС-Жени Зита Гурмай и др.

Тази младежка и свежа среда, тази енергия и ентусиазъм са заразителни. Днес вие имате да свършите важна работа и да вземете важни решения, убедена съм, че вие ще го направите мъдро и с отговорност, заяви зам.-председателят на НС и член на ИБ на БСП Мая Манолова.

Според нея най-важното предизвикателство, което стои пред БСП и всички демократично мислещи хора в България, така и пред Младежкото обединение са предстоящите евроизбори. „Ако социалистите и социалдемократите победят, ще имаме наистина шанса да живеем в един справедлив, социален, модерен ЕС, в който основно предизвикателство ще бъде битката срещу бедността, младежката безработица и за икономически растеж", допълни Манолова.

„Вашето участие в предстоящата предизборна кампания може да бъде решаваща. Вие сте тези, които може да направите кампанията на БСП открита и заразителна и да я изнесете сред хората на улиците, по площадите", каза още Мая Манолова.

От името на правителството и премиера Пламен Орешарски поздравления отправи външният министър и член на ИБ на БСП Кристиян Вигенин. Той изрази съпричастността си към работата на Младежкото обединение и допълни, че големите битки се печелят с много усилия и труд.

„Бъдещето на левицата зависи от вас. В тази трудна ситуация и за БСП, и за държавата, настоящето е във вашите ръце и умове", каза още в обръщението си към младежите Вигенин. Кристиян Вигенин изрази надежда усилията на младите в БСП да помогнат за връщането на европейската тема в обществения дебат, за да „се опитаме да покажем политиките, които нашите кандидати за евродепутати ще отстояват през следващите години в Европейския парламент".

Поздравления към днешната конференция на Младежкото обединение в БСП отправи и председателят на Софийската градска организация на партията Калоян Паргов. „Младежкото обединения извървя нелек път, с много предизвикателства, в които членовете му се доказаха като достойни млади социалисти", заяви Паргов и допълни, че именно младите са бъдещето на БСП.

Трудно ми е да говоря днес, защото бях председател на МО два мандата, заяви настоящият председател на МО в БСП Явор Гечев. 4 години, за които ние от 4000 в момента сме над 8000 членове на Младежкото обединение. 8000 младежи, които бяха и са авангарда на партията. „Сигурен съм, че Младежкото обединение ще продължи да бъде най-добрата младежка организация в страната. Бъдете на първо място приятели и другари, въпреки битките - спечелени или загубени и напред към нови победи", каза още Гечев.

Откакто бе представена моята кандидатура за евродепутат осъзнах едно нещо - хората наистина приемат левите идеи, приемат нас, младите хора, като техни носители. Приемат ни с ентуасиазъм, но много от тях са обезверени от дългото, изтощително дясно управление, управление на разрухата, заяви кандидатът за евродепутат Достена Лаверн.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7862 |04.03.2014 Павел Чернев и Симеон Костадинов стягат опълчение в Украйна . 16| 5742 |02.02.2014 Първанов: Снетото доверие - стягане редиците чрез показен разстрел . 15| 4665 |13.01.2014 Миньорите стягат "президентска" стачка заради ВЕИ-тата . 8| 5835 |29.12.2013 Всеки пети кандидат-имигрант стяга куфара за Великобритания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads