Реклама / Ads
12| 8748 |04.08.2008 НОВИНИ

Младен Червеняков и Сашо Томов ударили ЦСКА заради Жеваго

.
Депутатът от БСП Младен Червеняков и шефът на ЦСКА Александър Томов организирали скандала с ЦСКА. Целта била да се доведе до несъстоятелност „Кремиковци" и украинският милионер Жеваго да го купи.
 
Въпросът бил да се представи индийския милионер Прамот Митал като виновник за съсипването както на футболния клуб така и на металургичния комбинат. За реализацията на секретния план двамата използвали връзките си в правителството, прокуратурата и икономическото министерство. Участвал и представителят на Жеваго в България Виктор Демянюк. От негово име е поискано „Кремиковци" да бъде обявено в несъстоятелност. Замисълът е решението да се вземе на 30.04.2008 год., а ръководството на завода да бъде известено на 30.04.2008 год. Датата е подбрана много хитро, поради факта, че срока за внасяне на жалба е 7-дневен, а предстоят 6 почивни дни. По този начин фактически юристите на комбината са лишени от всякаква възможност за реакция. Това пише в сайта opasnite.net63.net.

На 30.04.2008 год. „независимият" съд взема решение за налагане на обезпечителна мярка - назначаване на „временен" синдик, който „случайно" се оказва Александър Георгиев, близък човек на Виктор Демянюк. Той веднага влиза в преговори със синдикатите и успява да ги „мотивира" за протестни действия. Демянюк заявява пред работниците, че щом украинците купят комбината, ще почне изплащане на заплатите.

В същото време Червеняков, Томов и съветници на премиера успявят да уредят разсрочване на държавните вземания, при положение, че Жеваго стане собственик. Същото искали и индийците, но държавата отказала.

„Обезпечени" са и членове на федерация „Металургия" към „Подкрепа", като Людмил Павлов, например, който заплашва с щурмуване на административната сграда и саморазправа с индийците. Демянюк плаща лично на Павлов, като в същото време финансира и семинар на синдикалната организация. Д-р Константин Тренчев също е спечелен за каузата.

kremikovci.jpgПодкрепата от страна на Александър Томов - Лупи е осигурена не само с пари и обещания да остане в ЦСКА, но и с гарантиране, че главния прокурор Борис Велчев ще тушира проверките срещу него. С това се заема лично Младен Червеняков. Вече се водят преговори с Жеваго за придобиване и на ФК ЦСКА-София. За целта от Киев са преведени 1 млн евро. Въпреки това дълговете на клуба към НАП не са погасени. Така се стига и до идеята несъстоятелността на „Кремиковци" да се постигне чрез криза в ЦСКА и така да стане достояние на обществото. Неплащането на дълговете на футболния клуб довежда до изваждането на отбора от Шампионската лига и бунтове на запалянковците. Като виновни се посочват индийските собственици и „Кремиковци". Така и става. Червеняков, а над него и Жеваго, потриват доволно ръце.

В същото време в схемата е включен и Тодор Батков, собственик на ФК „Левски", пише още opasnite.net63.net. Той е въведен в акцията от шефа на кабинета на премиера Станишев - Росен Карадимов, с който омат общи интереси в туризма. По този начин Батков получава възможност да вкара своя отбор в Шампионската лига, да нанесе удар на ЦСКА и да услужи на Червеняков, Станишев и Жеваго. Акцията е подпомогната и от началника на Инспектората на Министерски съвет Николай Георгиев. Същият, като ръководител на лицензионната комисия, си затваря очите за дълговете на Левски към НАП и отбора получава лиценз. Разпореждането е на Росен Карадимов, а Георгиев го осъществява.

Всички тези комбинации за милиони евро са изпълнени и с активното участие на друг премиерски съветник - Ценка Василева.  Дамата е с доста спорна и съмнителна кариера. Тя е медик по образование. Била е зам.-обласетен управител на Хасково. Била е и шефка на кабинета на мултака Димитър Калчев, който бе министър на държавната администрация в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Василева е връзката на властта с Иван Тодоров - Доктора. Тя осъществява политически „чадър" над контрабандните канали на Доктора, прибира парите и ги отчита на „Позитано" 20. Колко от сумите остават за нея - е тайна. Разследвана е за злоупотреби, но по нареждане отгоре, прокурори прекратяват преписките.

Неотдавна Ценка Василева е пусната и срещу варненската групировка ТИМ в надпреварата за приватизацията на Българския речен флот. Тя се среща със собствениците на ТИМ и ги предупреждава да се оттеглят, за да спечелят братя Домусчиеви. Така тимаджии са принудени да отстъпят под натиск на премиерски съветници.

Варненци се жалват на президента Първанов, който в едно от интервютата си през юни директно нападна премиера Сергей Станишев за ролята на неговите съветници в управлението на държавата.

В крайна сметка планът на Младен Червеняков за довеждане на Жеваго в „Кремиковци" е на път да се осъществи. До дни комбинатът ще бъде обявен в несъстоятелност. Когато това се случи, милионерът Жеваго ще плати на Червеняков и компания нови 5 млн евро като награда за „усилията".

 

Уточнение: Сайтът opasnite.net63.net публикува от известно време интересни материали, свързани с лица от политиката, бизнеса, медиите, службите и спорта. Не е ясно обаче кой го издава. Въпреки това ние решихме да предложим тази публикация на вниманието на нашите читатели, тъй като смятаме, че е любопитна и те имат право да я прочетат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4914 |22.06.2008 Цветозар Томов: Изборите в Казанлък са провал за ГЕРБ . 5| 5510 |18.06.2008 Прокуратурата подгони Александър Томов за 5 милиона евро . 9| 4461 |11.06.2008 Камов разкрил на Станишев кой е Томов . 3| 4507 |10.06.2008 Дучето нападна Томов в ефир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads