Реклама / Ads
10| 5691 |15.11.2012 НОВИНИ

Т. Младенов: Ако не ви взимат на работа, информирайте ме лично!

.
Тотю Младенов
Това призова министърът на социалната политика майките с малки деца. В криза увеличихме минималната работна заплата с толкова колкото тройната коалиция по време на растеж, похвали се министърът.
 

Вотът е право на опозицията, а ние ще покажем какво направихме през тези повече от три години, заяви по НТВ министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той се похвали с ОП Човешки ресурси, която е "огромна помощ за хора, които нямаха досега възможност да работят". Всички се записват в бюрата по труда, за да ползват мерките и програмите, 30 000 вече са си намерили работа, затова нека всички безработни отидат там, да се запишат, призова Младенов.

За следващата година отделяме над 1 млрд лв за майките - от ДОО, плюс осигурителни вноски за втората година; близо 500 млн допълнително има за детските добавки; това е над 50% от бюджета на цялото ни министерство. Има разкрити много социални услуги за деца от 0 до 3 и от 3 до 7 години. Това са дечица с увреждания, от малцинствата и др., за да им се даде равен старт преди първи клас. Искаме да съчетаем пари със социални услуги, това е много важно, да помогнем на майките в отглеждането на децата и връщането им на работа, увери Младенов.  Ако има оплаквания, че не искат да вземат майките на работа, нека ме информират лично, призова той и каза, че непрестанно пътува из страната и се среща с майки и работодатели.

От началото на мандата увеличихме минималната работна заплата почти със 70 лв. и то по време на криза, което е колкото увеличението при тройната коалиция по време на растеж, констатира Младенов.

Около 50 000 души са на социални помощи, а на тях им се полага обществено полезен труд, ако откажат, им се отнемат социалните помощи, каза още Младенов. Детските надбавки се отнемат, ако детето не ходи на училище, напомни той.

Още две седмици да изчакаме, за да видим дали ще има коледни надбавки за най-ниските пенсии, призова към търпение Младенов.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4946 |12.11.2012 Тотю Младенов: Сивата икономика е намаляла . 21| 6077 |01.11.2012 Н. Младенов: Подкрепа за Македония-да, но като ги видим какво правят! . 28| 6682 |29.10.2012 Младенов: Няма да подкрепим Македония в ЕС на всяка цена . 16| 5641 |26.10.2012 Н. Младенов: България има най-голям интерес от Македония в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads