Реклама / Ads
14| 4758 |24.06.2011 НОВИНИ

Т. Младенов: Ясно е вече- замразяване на доходи няма да има!

.
Т. Младенов
Икономиката вече дърпа, логично е хората да получават по-високи доходи, каза министърът.
 

Другата седмица внасяме предложението за увеличение на минималната работна заплата
, около 112 000 човека получават минимална работна заплата, но това неминуемо ще се отрази в колективното трудово договаряне, обяви по БТВ министърът на труда  исоциалната политика Тотьо Младенов.

Вече е ясно - замразяване на доходи няма да има
. Ако през следващите месеци производителността на труда се увеличава, а такава тенденция има, през следващата година минималната заплата ще продължи да расте. Икономиката вече дърпа, това влияе и върху пазара на труда, логично е хората да получават по-високи доходи, обеща в аванс министърът.

Вдовишките пенсии ще получат по-голям размер средно с 15-40 лева. Тотю Младенов заяви, че е необходима солидарност с тази част от обществото. Около 700 хил. българи, т.е. 1,3 от всички пенсионери, получават вдовишки добавки. Голяма част от тях хора имат минимални пенсии – около 450-500 хил. души получават по 250 лева, подчерта той.

Досегашната работа на НОИ е за оценка между 3 и 4, каза Младенов, но не се ангажира с имена за нов управител на институцията, като подчерта, че се работи по въпроса. По думите му обаче в НОИ трябва да бъдат направени много промени. Що се отнася до предишния управител Христина Митрева, Младенов подчерта, че тя е получила пълното доверие на кабинета. Министърът беше категоричен, че забавяне на социални помощи няма.

В момента безработните са 322 хиляди души, като те са с 37 хиляди по-малко спрямо същия период м.г., каза Младенов. Той подчерта, че от началото на годината досега има над 2000 установени случая за работа без договор, като акциите продължават. Контролът между Главна инспекция по труда и НАП вече дава резултати, коментира социалният министър.

Ще продължи и практиката за спиране на помощите, когато се установи, че тези, които ги получават, не полагат по 4 часа месечно общественополезен труд или пък децата им не ходят на детска градина или училище и са без имунизации. Вече има около 1800 случаи на спрени помощи за първо такова нарушение и около 900 – за второ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6073 |30.04.2011 Т. Младенов: Трябва да спрем да се лъжем взаимно . 21| 5062 |21.04.2011 Масларова към Младенов: Бедните не са му ясни . 28| 5509 |17.04.2011 Н. Младенов: Ще изчистим МвнР от доносниците . 4| 5374 |29.03.2011 Младенов: Либийското общество трябва да реши кой да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads