Реклама / Ads
7| 4883 |23.02.2011 НОВИНИ

Н. Младенов: Летището в Бенгази не работи; вадим нашите по море

.
Н. Младенов
Самолетът на „България Ер", изпратен да прибере намиращи се в Либия български граждани, пристигна със 110 наши сънародници. Правителственият самолет „Еърбъс" още не е излетял. Положението в Либия било отлично, казал Кадафи на Берлускони.
 

Правителственият самолет все още не е излетял от Летище Триполи, изчаква се до последния момент, за да е сигурно, че когато той излита, на летището няма повече българи, които да чакат, обяви по БНТ външният министър Николай Младенов. Към 9.30 ч. се прави преглед на ситуацията, за да е ясно дали има нужда от изпращането на още самолети през следващите дни и каква договорка можем да постигнем с други страни за транспортирането на български граждани от източната част на страната, добави той.

Водят се преговори с различни страни относно ситуацията в Бенгази, защото тя е по-сложна от тази в Триполи. Районът около Бенгази се контролира от бунтовниците, което прави нещата сложни. Летището в Бенгази не работи, част от пистата му е разрушена, затова опитите, които всички в момента правим е да установим начин да изведем нашите съграждани по море, каза Младенов.

Самолетът на „България Ер", изпратен да прибере намиращи се в Либия български граждани, пристигна около 04.00 часа тази сутрин на летището в София. С него се прибраха 110 български граждани, както и шестима „гости" от Румъния. Според данните евакуираните граждани са предимно медицински и строителни работници.

Летище „София" очаква около 09.00 часа и правителственият самолет „Еърбъс", с който в България да се завърнат предимно медицински и строителни работници. Освен българи, с двата самолета се евакуират и други граждани на Евросъюза от Либия, съобщи кап. Пенчо Пенчев - директор на Правителствения отряд 28.

Положението в Либия е отлично; протестиращите били алкохолизирани и дрогирани, казал междувременно Кадафи на Берлускони.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5665 |22.02.2011 Борисов изпрати правителствения „Еърбъс" в Бенгази . 11| 4941 |18.02.2011 Н. Младенов: Сърбия да не провокира излишно! . 21| 6788 |17.02.2011 Младенов: Забраната на честването на Левски в Сърбия е срам! . 20| 6382 |12.02.2011 Т. Младенов: Недопустимо е минималната заплата да е под социалния минимум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads