Реклама / Ads
3| 4701 |16.06.2010 НОВИНИ

Н.Младенов: Нямаме разминавания в диалога с Русия

.
Николай Младенов Източник: Вяра Йовева
"Диалогът ни с Русия е много добър в момента. Нямаме причина да се притесняваме. По всички въпроси, които обсъждаме с тях имаме постоянна комуникация и отношенията между двете страни имат много по-голям потенциал от потенциала, който в момента се разглежда". Това заяви външният министър Николай Младенов след редовното заседание на кабинета.
 

В отговор на въпрос как гледа на изявлението на премиера Бойко Борисов, че България няма да реализира "Бургас - Александруполис” и АЕЦ "Белене” и дали това ще се отрази на българо-руските отношения, външният министър обясни, че нашите отношения с Русия не са базирани само върху един проект, дори и той да е енергиен. България има достатъчно широк обхват на отношенията с Русия, които трябва да се развиват в максимално коректен тон.

Според Младенов, ако бъде продължен този много добър диалог с Москва, могат да бъдат постигнати резултати, които да са изгодни както за българския, така и за руския народ.

Той е категоричен, че решенията за Бургас –Александруполис се взимат на базата на оценката на експертизата на екологичния ефект, която отнема доста време .След като тя приключи ще дойде времето за взимане на решения, изтъкна той.

Външният министър обясни, че моряците от кораба "Ейшънт Глори” са вече в Оман, предстои им да преминат медицински прегледи и в четвъртък до края на деня трябва да пристигнат в България. Моряците са в добро здраве. „"рекарали са няколко месеца в тази тежка обстановка и имат нужда от почивка. Ние организирахме моряците от първия освободен кораб тези дни да отидат в Хисаря със семействата си на почивка и рехабилитация и след като моряците от "Ейшънт Глори” пристигнат в България и преминат медицинските прегледи у нас и за тях ще направим същото” , посочи Младенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5108 |03.06.2010 Н.Младенов: Ще рашаваме за ПРО след срещата в Лисабон . 0| 5104 |12.04.2010 Джамбазов: Още нямаме материали за драмата в Охрид . 18| 4908 |27.03.2010 Б. Борисов: Нямаме над 200 млн от парите за здравеопазване . 2| 6591 |30.01.2010 Н.Младенов: Бях в Афганистан не за снимки, а за сериозни разговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads