Реклама / Ads
3| 4722 |15.06.2010 НОВИНИ

Младенов: Правим реформа за по-високи доходи на хората

.
Тотю Младенов Източник: Вяра Йовева
Ние не увеличаваме възрастта за пенсиониране, предлагаме осигурителният стаж да бъде повишен с 3 години. Така хората няма да работят без трудови договори. Това каза пред Би Ти Ви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов
 

По думите му тази реформа се прави, не защото трябва да бъде направена на всяка цена и защото така ни е хрумнало. В цялата страна има демографска криза и хората трябва да получават по-високи доходи, да се намалят злоупотребите с инвалидните пенсии, поясни министърът.

"Личните пенсии за инвалидност например за миналата година са 858 769, затова предлагаме строг контрол върху тях. Хората, които имат фирми и са освидетелствани, че имат 90% трудоспособност, те няма да получават такива пенсии. В България не може да има 858 769 инвалиди", допълни той.

Относно спирането на личните асистенти на инвалидите, Младенов заяви: „назначихме 4000 човека с парите от държавния бюджет и още 6500 по оперативната програма". Не достигнаха парите по ОП "Човешки ресурси", ще има назначени допълнително 9000 лични асистенти, това ще се случи още в края на август".

"Дори в кризата, нашето правителство плаща всички помощи - социални, детски, забавянето евентуално може да е в рамките на 24 часа. На 1 юни бяха получени абсолютно всички помощи", заяви социалният министър.

"В момента обаче спираме да плащаме помощи на роми, които не пращат децата си на детска градина или на училище", поясни Тотю Младенов.

32 000 души, които са на социални помощи работят общественополезен труд. Ако отсъстват от работа, спираме за един месец социалните помощи, втори път ако се направи, спираме помощите за една година, категоричен бе той.

Министър Младенов разкри, че вече се организират срещи със синдикатите, започват да се правят в страната кръгли маси, почти е готово законодателството за пенсионната реформа. Очаква се следващия месец да ще мине и през Министерски съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4903 |09.06.2010 Трима зам.-министри коват реформата в културата . 0| 5108 |03.06.2010 Н.Младенов: Ще рашаваме за ПРО след срещата в Лисабон . 12| 5682 |27.05.2010 - Няма икономика, няма работа, няма доходи! - Има помен с чужда пица! . 12| 5093 |21.05.2010 Пак отлагат реформата на БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads