Реклама / Ads
1| 6030 |25.08.2010 НОВИНИ

Н. Младенов: Ще има закриване на посолства

.
Николай Младенов
Няма обаче да са 30, добави министърът на външните работи.
 

Разговарях с френския министър по европейските въпроси Пиер Льолуш, за да го уверя, че всички български граждани в чужбина са длъжни да спазват законите на дадената страна и европейските изисквания, обяви по НТВ министърът на външните работи Николай Младенов, който напомни, че на базата на европейската директива за свободно движение на граждани, всеки, който отиде в друга страна трябва да може да се издържа, да има адресна регистрация и да не нарушава законите й. Въз основа на тази директива, ако това се случи в България, и България има право да върне чужди граждани в други страни

Младенов каза, че до този момент няма български граждани, които да са върнати недоброволно в България, а се спекулира с това. Ситуацията в момента е, че днес очакваме доброволно да се върнат десетина човека. Всичко се прави на базата на европейското законодателството, подчерта министърът, който установил връзка с хората и разбрал, че няма такива, които са върнати насилствено у нас. Целият проблем се експонирал по неправилен начин, защото той бил вътрешнополитически дебат във Франция.

Няма връзка между това, което ние правим, за да станем член на Шенген и тази ситуация, защото дали ще се присъединим към Шенген в срок, зависи изцяло от нас, осведоми министър Младенов. Никой в България не трябва да се заблуждава, че няма проблем с интеграцията на нашите граждани от ромската група и трябва да се обърне внимание на това, за да могат те да се чувстват равни в обществото, да се образоват и да работят в страната като всички останали, добави той.

Ще има закриване на посолства, но няма да ви кажа кои, продължи външният министър, който каза, че за да се работи по-ефективно, трябва да се оптимизира работата. Направен бил анализ на цялата система, създадена била матрица и класификация на самите посолства. Имало страни, в които България поддържала мисии, без реално сериозни икономически или политически интереси. Закриването на едно посолство не е еднократен акт, а процес, изискващ много действия покрай връщането на хората. Със сигурност обаче не трябва да се ликвидират имотите ни зад граница, заключи Младенов и добави, че е силно преувеличен слухът за закриването на 30 посолства.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4761 |12.07.2010 Н.Младенов: Няма да лобираме за членството на Турция в ЕС . 8| 4969 |04.07.2010 Н. Младенов: Овчаров и Петър Димитров говорят смешно, не водим войни с никого . 2| 4707 |17.06.2010 Н. Младенов: Без иновации трудно ще излезем от кризата . 3| 4701 |16.06.2010 Н.Младенов: Нямаме разминавания в диалога с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads