Реклама / Ads
14| 4574 |29.01.2015 НОВИНИ

Млади социалисти поискаха телевизионен канал от Миков

.
Председателят на БСП Михаил Михов
Младежите от БСП-Плевен поискаха от Михаил Миков да бъде създаден нов телевизионен канал, който да бъде обективен източник на информация. На среща в централата на партията представители на Младежкото обединение заявиха пред председателят на партията, че левицата трябва да има свои канали за комуникация, включително собствена телевизия, електронно издание, да бъде активна в социалните мрежи.
 
„Когато направим това, ще трябва да има и хора, които да заявяват позициите”, отбеляза Михаил Миков. По думите му, за да има БСП собствена телевизия, при ограничения финансов ресурс, ще е необходимо и младежите да се ангажират с подаването на информация, включително по теми, които не пробиват в официозните източници. Председателят на БСП ги призова да бъдат активни и в социалните мрежи, които предоставят друг път за разпространение на новини.

Михаил Миков поръча на младежите да убедят приятелите си, че „партийно” не е мръсна дума. „Трябва самите ние да излезем от този комплекс, че ако нещо е „партийно”, то непременно е лошо. Ако то предлага идеи, които се възприемат и са добри за повечето български граждани, какво лошо? Така че трябва да имате малко повече самочувствие”, призова Миков.

Сред обсъдените теми бе и напрежението около действията на управляващите по отношение на БДЖ, които предизвикаха обществена, синдикална, но и политическа реакция. Младежите споделиха, че в последните седмици са насочили всичките си усилия към събирането на подписи и участието в подкрепа на протестите срещу закриването на влакове и маршрути в рамките на кампанията „Солидарни с БДЖ”. Михаил Миков изрази своята благодарност за активното им участие.

Лидерът на социалистите обърна внимание на това как отразяването на кампанията е станало типичен пример за опит да се извади БСП от подкрепата на гражданите. „Говореше се за синдикати, за граждани, за всичко, освен за БСП и за нейното участие”, посочи Миков. По думите му освен собствените канали за комуникация и социалните мрежи, важно е да има организация, която може да осигури бързо политическо действие в подобни случаи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4258 |21.01.2015 Прокурори пак поискаха 4 г. затвор за Цветанов за шестте му „Не!” . 1| 4410 |14.01.2015 Съдиите от ВКС поискаха да изслушат кандидатите за председател . 52| 7866 |11.01.2015 Станишев поведe колоната на социалистите в Париж . 2| 5142 |08.01.2015 Най-младият заподозрян за атентата в Париж се предаде; грандиозна акция тече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads