Реклама / Ads
4| 7311 |17.11.2012 НОВИНИ

Младите от Видин: Искаме дядо Дометиан за патриарх

.
митрополит Дометиан
Детският и младежки парламент в град Видин ни изпрати писмо, в което младите настояват техният митрополит, когото познават, да стане глава на БПЦ.
 

Ние сме детският и младежки парламент в град Видин и се стремим гласът на младите хора да бъде активен и силен, както е във всяка развита страна, чиито младежи се чувстват част от социалния, обществения и духовен живот на своя град и своята родина. 

За нас е важно да изразим своята позиция днес по отношение на избора на български патриарх и софийски митрополит. Нашата позиция е искрена, добронамерена и настойчива, защото ние не само живеем в тази част на България, в която благословията на нашия митрополит Дометиан ни закриля, но ние бихме желали да облечем в думи онова, което не само целият ни град чувства, но и всички в неговата епархия.
 

Ние подкрепяме дядо Дометиан за патриарх,  защото той е показал през дългите си години на труд в православието, че е един достоен и последователен човек, от когото ние всички можем да черпим житейско вдъхновение и мъдрост.
           
Главата на Българската православна църква трябва да бъде „патриарх”, т.е. баща, наш баща, баща на цяла България, но не просто монах, а водител и пастир на голямо стадо. Само в неговото лице ние виждаме бъдещия патриарх на България, не само заради това, че е ерудирана, обществено ангажирана и силна личност, но и защото ние виждаме у него и дълбокопромисленик – духовен лидер.

           
Убедени сме, че нашите слова днес се подкрепят от всички, които по един или друг повод са били щастливци да беседват с Негово Високопреосвещенство или просто са слушали за него. Убедени сме, че патриархът не е патриарх само на православните миряни в България, а е патриарх на всички българи, където и да са те. Убедени сме, че щом дядо Дометиан е дълбоко уважаван от всички ни в нашия край, то би следвало той да може да спечели сърцата и на цяла България.

Детски и младежки парламент на град Видин
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5051 |13.11.2012 Искаме още половин млрд евро за инфраструктура от 2014 до 2020 г . 44| 5697 |09.11.2012 Бойко: Аз и младите говорим по три езика . 24| 5295 |14.10.2012 Стоичков: Младите журналисти в България са шарлатани . 14| 5775 |10.10.2012 Турският посланик: Не искаме фалшиви дипломи от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads