Реклама / Ads
0| 5123 |23.01.2008 НОВИНИ

Млекопроизводителите скачат на протест

.
Засега у нас не се практикуват протести с изливане на мляко. Млекопроизводителите възнамеряват да блокират пътища, защото държавните помощи им се виждат малки и искат повече пари от МЗП. .
 

Млекопроизводителите от цялата страна излизат на протести. Най-масови се очаква да бъдат те в Пловдив, Враца, Велико Търново, Благоевград, Ловеч и Стара Загора. Фермерите се канят да блокират пътища; протести ще има и пред сградите на областните дирекции по земеделие.

Млекопроизводителите от Врачанско ще блокират международния път Е79. В Пловдивско те ще се съберат в 11 часа на пазара на село Граф Игнатиево. Фермерите от Пловдив са недоволни от мерките, които Министерството на земеделието и продоволствието им предложи след техните протести пред аграрното министерство на 16 януари. Според производителите 45-те милиона лева държавни помощи от план-сметката на ДФ "Земеделие", които МЗП планира да даде за животновъдите, са крайно недостатъчни. Млекопроизводители от Великотърновско ще блокират за един час движението в местността “Дълга лъка” при отбивката за кв. “Чолаковци”. Млекопроизводители от Монтана ще излязат на протест на разклона за село Долно Церовене на пътя Монтана – Лом. Млекопроизводители от Ловешко пък ще блокират главния път София – Варна край село Абланица и край град Ябланица. Протести на млекопроизводители от Ловешко ще има и в Луковит. От Кюстендил млекопроизводителите ще се насочат за протести в Благоевград; ще се протестира още в град Елин Пелин, Петрич и Сандански.

Frognews.bg напомня още, че междувременно Брюксел оряза износа на наши меса и сирена заради недостатъчно спазване на хигиенните изисквания от страна на фирмите и родните ветеринари. Браншът обаче е изправен и пред други заплахи, които са надвиснали дори и пред по-модернизираните мандри. Има опасност те да загинат от глад за суровина. От началото на 2008 г. ЕС изисква у нас да няма сурово краве мляко с над 300 000 микроорганизма на литър, а постигането на евронормата е почти непосилно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4962 |21.01.2008 Лекарите - на протест . 6| 5520 |17.01.2008 50 протестират срещу визитата на Путин, 500 ги пазят . 6| 5363 |10.01.2008 ДСБ готвят посрещане на Владимир Путин с протести . 1| 6612 |27.12.2007 1500 млекари излизат на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads