Реклама / Ads
3| 5837 |30.09.2014 НОВИНИ

Мохд Абуаси пред Фрог: Бойците от „Ислямска държава” взимат по 100 евро на месец

.
Мохд Абуаси
Около 10 българи от сирийски произход се бият на страната на „Ислямска държава”. Това съобщи пред Фрог нюз експертът по ислямски фундаментализъм и директор на Центъра за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси.
 

 Броят на европейците може вече да е стигнал и 5000 души. Най-много са от Англия, Франци и Германия. Голяма част от тях имат северно-африкански произход. Причините да се включат на страната на „Ислямска държава” са чисто идеологически. Те не отиват там да се бият за пари. Приели са исляма, така както много хора са го направили в Бългрия по убеждение. Лошото е, че приемат радикалния му вариант, уточни той. По думите му  ако се проследи съдбата им, ще се види, че преди да стъпят на бойното поле, те са водели светски живот. Много от тях произхождат от богати семейства. Една от жените, включила се на страната на терористите е рок звезда. Предполагам, че обрата в съдбата им се дължи главно на духовна криза, обясни Абуаси и уточни, че има двама французи, които са изключително заможни. От „Ислямска държава” пари не се взимат. Там един боец печили по 100 евро на месец. Никой не воюва, за да забогатее, защото това няма как да се случи. Това са смешни пари. С тези средства дори не можеш да се издържаш.  Истината е, че за пари не се става камикадзе. Повечето от атентатите са извършени именно от чужденци. Затова тези хора, които отиват там, са най-страшните, те го правят по чисто идеологически причини, категоричен е анализаторът.

 

Според него има българи, които симпатизират на „Ислямска държава”, но реално нямат нагласа да отидат и да се бият на тяхна страна.

България не трябва да афишира позициите си към „Ислямска държава”, още по-малко да помага на кюрдите с оръжие. Това ще ни донесе само негативи. Ако се прави нещо, то трябва да се прави без да се афишира. Щом го афишираме, се набутваме между шамарите. С поведението си обръщаме вниманието на „Ислямска държава” към нас. Само това ни липсва, възути се Мохд Абуаси. Той е на мнение, че Коалицията срещу „Ислямска държава” ще се провали, защото всяка от страните си има свои интереси. Турция иска да си разчисти сметките с кюрдите в Сирия. Турците съвсем ясно виждат как се разрушават техните села от терористите и не се намесват. Ни най-малко не се забелязва да се затяга границата между Турция и Сирия. Не може да се подкрепят едни терористи срещу други терористи. В момента Турция помага на Нусра. Така, че позицията на Ердоган, че е с Коалицията срещу „Ислямска държава” е съвсем формална. Това са само политически манипулации. Най-лошото е, че при това положение, който иска да влезе в България ще го направи, предупреди Абуаси.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5497 |30.09.2014 Ген. Тонев: Избирателна активност над 60 % предопределя бъдещето на България за следващите 10 г . 15| 4922 |30.09.2014 Захариева: Предишното НС да беше актуализирало бюджета . 14| 6459 |29.09.2014 Л. Дацов пред Фрог: Вървим към свръхдефицит с новия заем . 18| 8512 |29.09.2014 А. Славчев пред Фрог: Бунт с камъни срещу 163 бирници милионери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads