Реклама / Ads
2| 5170 |17.12.2018 НОВИНИ

Може да разпитат Ваклин повторно заради изтеклите СРС-та по делото "Иванчева"

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Димитър Марковски - защитник на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева, не изключи възможността основният свидетел по делото Александър Ваклин да бъде разпитан отново. Именно Ваклин подаде сигнал, че Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, както й Петко Дюлгеров, са искали пари, за да му придвижат проект за строеж.
 

Повторният разпит, според Марковски, можело да се проведе заради изтеклите СРС-та в медиите. На тях се чува как Ваклин говори с мъж, чието име не е ясно, информира БТА.

Според Марковски не било редно извадки от разговори със СРС-та да се появяват в медиите без да са били обсъждани в съдебната зала.

 

Колкото до проверките по делото - Марковски не смята, че има проблем в това. Така, както се правят проверки в съда и прокуратурата, така може да бъде проверен и председателят на ВКС, коментира Марковски.


Хубаво е, че има диспут по темата, защото явно има проблем. А институционалните скандали са извън проблемите на защитата, допълни адвокатът. Марковски вижда обаче двоен стандарт в работата на апелативния спецсъд. И припомни, че когато Петко Дюлгеров е пуснат под "домашен арест", втората инстанция не е отменила това решение в същия ден.

 

Прокурорът по делото Илиян Рангелов обаче обясни, че прокуратурата настояла Иванчева и Петрова да не излизат от ареста веднага, защото имало опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Обвинителят не изключи и възможността Дюлгеров да подкрепи обвинителната теза.

 

Колкото до изтеклите в публичното пространство разговори от СРС-та, Илиян Рангелов смята, че вероятно са същите, каквито има и по делото. Но тепърва щяло да се установява кой е човекът, който разговаря с Александър Ваклин. Думите за сделка срещу 15 000 Рангелов разбирал като друг случай на корупция.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5067 |17.12.2018 Белянова до Мария Габриел: Всяка жена в България може да бъде безнаказано насилвана, тормозена и унижавана . 2| 7062 |15.12.2018 Самоубийството на шефа на КАТ- Казанлък може да е заради корупция . 11| 5918 |13.12.2018 Петър Кърджилов: Бизнесменът Ваклин отново лъже цяла България в ефир! . 17| 10191 |13.12.2018 Александър Ваклин: Директно пари не са ми искани, носех записващо устройство на срещата с Иванчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads