Реклама / Ads
12| 5352 |07.04.2013 НОВИНИ

Молебен във всички храмове за Божия закрила над народа

.
Молебен за Божия благодатна закрила над българския народ ще бъде отслужен във всички епархии на Българската православна църква днес – Неделя Кръстопоклонна.
 

Светият синод на Българска Патриаршия реши на този ден във всички храмове в диоцеза на Българската православна църква след Светата литургия да бъде отслужен молебен към Всеподателя Бога с молитва към Честния и Животворящ Кръст Господен за изпросване на благодатната закрила на Пресвета Троица над българския народ.

В храм-паметника “Свети Александър Невски” литургията ще започне в 9.30 ч. “Нека съборно се обединим в гореща молитва към Бога - за Негова прослава и за утеха и спасение на скъпия ни народ”, призовава Светият Синод.

Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи в митрополитската църква на град Пловдив “Света Марина” архиерейска Света литургия. След това Дядо Николай ще раздаде след поклонническо пътуване в светия град Йерусалим донесени от там и осветени на Гроба Господен кръстчета от маслиново дърво.

На Неделя Кръстопоклонна в храм “Света Марина” ще бъде изложена за поклонение частицата от Светия Кръст Господен, която се пази в манастирския храм “Света Троица” - Кръстова гора.

Литийно шествие и молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ ще се проведе и във Варна. В Неделя Кръстопоклонна във Варненската катедрала “Успение на Пресвета Богородица” архиерейска Света литургия ще оглави Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. От 11.00 часа ще се проведе литийно шествие. То ще тръгне едновременно от катедралния храм “Св. Успение на Пресвета Богородица” и от храм “Св. цар Борис” в кв. “Аспарухово”.

Пред Светия кръст, намиращ се в квартал “Аспарухово” ще бъде отслужен молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ. На Аспаруховия мост ще се отслужи молитва на мястото, където немалко варненци са сложили край на живата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5210 |06.04.2013 Асен Василев: Не изнасяме толкова ток, че да включим всички мощности . 17| 5431 |04.04.2013 3-дневен молебен по инициатива на президента . 9| 5530 |01.04.2013 Всички учители в София с увеличени заплати . 17| 5868 |31.03.2013 Я. Янев: Преди всички избори ченгеджийницата се задейства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads