Реклама / Ads
54| 5426 |01.09.2013 НОВИНИ

П. Москов: Край на правенето на политика като пирамида

.
Петър Москов
ГЕРБ има своите успехи в сферата на инфраструктурата, в договаряне на европейските фондове, в някаква разумна геополитическа ориентация на България. Във всички останали точки управлението на ГЕРБ за нас е неуспех, констатира Москов.
 

Смисълът на създаването на Реформаторския блок е радикално пренаписване на правилата, по които се движи държавата, обяви по НТВ зам.-шефът на ДСБ Петър Москов.

Нужна е много радикална промяна, свързана с реформи в съдебната система и системата за сигурност, както и с ултимативна икономическа програма, която да отчита както краткосрочни ефекти върху икономиката, така и стратегическото позициониране на България като член на Европейския съюз и част от глобалния свят. Трябва прозрачност и откритост на финансирането на медиите, разясни Москов.

По темата за евентуална коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ Москов обясни, че за тъмносините управлението на ГЕРБ има своите успехи в сферата на инфраструктурата, в сферата на договаряне на европейските фондове и, със сериозни завои и лъкатушене, поддържане на някаква разумна геополитическа ориентация на България. Във всички останали точки управлението на ГЕРБ за нас е неуспех, те не спазват принципите на демокрацията и свободата, заключи Москов и добави, че единственото общо поле за действие може да бъде тактическо взаимодействие по действия, които протестната мрежа може да изиска, по постигане на оставката на това правителство и бързи предсрочни избори. Ще се противопоставяме на правенето на политика като пирамида, зарече се Москов.

Реформаторският блок спира приемането на нови политически формации. До момента в него са влезли 10 партии. Той е отворена структура, но ние няма да вкарваме във формата на блока нови политически партии. На 10 септември от 11 ч. в зала „Мати“ ще обявим състава на нашия Граждански съвет. Това е структурата, в която представителите на Реформаторския блок и смислени представители на гражданското общество съвместно ще изработват политиките на блока, ще вземат решения с консенсус. Цветозар Томов и Георги Ганев щели да са сред участниците, а основателно се споменавало и името на Трайчо Трайков. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5381 |30.08.2013 Ново заметресение край Доспат . 1| 4971 |28.08.2013 Горят над 500 декара гора край Симеоновград . 3| 6048 |27.08.2013 Трансферната драма около Неделев няма край . 0| 5104 |27.08.2013 Пожарът край Свиленград лумна отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads