Реклама / Ads
18| 5322 |16.10.2014 НОВИНИ

Москов: На модела КОЙ му трябва ракетна атака

.
Петър Москов
Никой от РБ, а и никой от ГЕРБ не е имал за цел кадрови решения и разпределяне на министерски и други постове, първо е важно да бъдат уточнени политики, заяви по НТВ Петър Москов от преговорния екип на РБ за съставяне на правителство.
 
Няма как преди да е уточнена политиката на мнозинството, да се говори за министри, това е глупав разговор, а и ГЕРБ не са го поставяли. Ние търпеливо, смирено настоявахме да се постави рамка, отчете той. Не виждам основание да се говори за това, че реформаторите са били изритани. Явно е, че ГЕРБ е основната политическа сила, около управленските приоритети имаме почти 100% покриване с разлика в детайлите. Няма на философскониво противоречие. Не продължаваме преговорите заради два препъни-камъка - заради начина на взимане на решения в РБ. Разбирам, че това е притеснително за ГЕРБ от гледна точка на това, че те са стройна, организирана партия. Това ще го отстраним, каза той.

Блокът има единна позиция, увери още Москов. Имало искане да има яснота за начина на взимане на решенията там. Това е повод, но не причина, уточни той.

Корман Исмаилов не е заявил, че е против влизането на ПФ, а че ще има противопоставяне на ксенофобията. Няма съмнение, ако Блокът получи гаранции за това, каза още Москов.

Не смея да мисля, че причината да не се разберем, е нещо различно от това, защото противоречия не възникнаха, каза той.

Вчера влязохме с платформа, която да даде политическата рамка за бъдещото мнозинство и демонтиране на модела "Кой", довел до мнизинството и типа управление в миналото НС. При него има отказ от правосъдие, има неполитическо влияние при определяне на кабинета и ясно преразпределение на обществени поръчки и икономически поръчки, изреди Москов. Имаме забележки за начина, по който стои и функционира прокуратурата.

Слдеващата част от нашето предложение беше съставяне на конкретни работни групи по пет направления; срокът почва да тече в момента, в който имаме готовност да разпишем ясна програма. Не мисля, че имаше неразбирателство; този документ не е условие, каза Москов и уточни, че ДПС е един от основните носители на модела КОЙ; ако постигнем коалиция, която да нанесе ракетна атака на този модел, българите ще бъдат доволни, добави той.  И заключи - Очакваме следващ кръг на преговорите!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4872 |15.10.2014 Експерти: Малко й трябва на КТБ, за да се оздрави . 13| 5047 |14.10.2014 Юлий Москов: ДПС става началник на правителството . 43| 5976 |14.10.2014 Жириновски към Плевнелиев: България трябва да ни пълзи в краката . 76| 8615 |13.10.2014 Т. Москов: Който има носталгия за социализма да отиде в КНДР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads