Реклама / Ads
0| 4134 |29.01.2018 НОВИНИ

Московски: Няма основание за оставки в БДЖ

.
Така отговори министърът на транспорта Ивайло Московски на депутата от БСП Георги Свиленски, който по-рано поиска оставките на ръководството на БДЖ по повод на разкрития още от м.г. за назначавани по-рано футболисти в железницата.
 

Искам да успокоя Георги Свиленски, че оставката винаги си я нося в джоба. Няма никакво основание да се отправят по такъв начин квалификации и тези, които са напълно неверни.

 

На първо място – темата с корупцията. Не намирам нищо, заради което да искат оставката на колегите, заяви Московски.

 

През 2009г. заварихме железниците със задължения, които не се обслужваха, посочи транспортният министър. Говореше се, че дружеството е във фалит. Сега БДЖ си стъпва на краката.

 

Колегите от БСП си противоречат – или когато БСП са управлявали дружеството корупцията е била огромна, или трябва да ни се признае, че ние се справяме добре, каза още Московски.

 

По темата за ремонтите – ремонт на локомотива не се прави. Думата ремонт е манипулативна. Не е вярна. Това са локомотиви на по 50 г. Те минават на т. нар. технически преглед и обслужване. Ремонти не се правят. Благодарение също на БСП е затворен последният завод за ремонт на локомотиви в България, обясни Ивайло Московски.

 

Вариантът е тези локомотиви да се закарат в друга, външна държава, където да се ремонтират, посочи той.

Предвидили сме да се създаде депо, в което да се ремонтират.

Влезе се в неприятна комуникация заради изнесените в медиите репортажи. Първо служителят, който беше записан, и човекът който отправи заплахите, е освободен от работа.

 

Директорът на областната дирекция на автомобилна администрация не съм го виждал. Тезата, че по мое време са арестувани най-много хора в тази дирекция говори, че няма никакъв политически чадър над тях. Не е лошо да попитате защо при БСП в автомобилната администрация няма арестувани – дали случайно някой не ги пази, попита Московски.

 

Дисциплинарната комисия, която е преценила, че той трябва да бъде изслушан го е търсила многократно – 7 месеца не беше възможно той да бъде открит. Проверихме единия му болничен лист – оказа се фалшив, заяви Московски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4286 |27.01.2018 Бивш шеф на ДАЗД: Няма подготвен персонал за домовете за деца . 0| 4919 |26.01.2018 Няма и следа от изчезналия руски кораб . 9| 5488 |25.01.2018 Димов: Няма да оттеглим промените за Пирин . 1| 4445 |25.01.2018 В Добруджа няма да се добива газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads