Реклама / Ads
10| 4527 |21.02.2016 НОВИНИ

Московски: Пада блокадата на българо-гръцката граница

.
Ивайло Московски
Блокадата на българо-гръцката граница трябва да падне до час, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Министърът съобщи новината в Бургас, където пристигна директно от ГКПП Кулата.
 
Московски е преговарял с гръцките фермери и е получил уверението им, че ще освободят за движение едно от платната. Разговарях с българските превозвачи и ги призовах да вдигнат контраблокадата, коментира още той.

„Хората бедстват жестоко и на първо място трябва да бъдем човеци", посочи той. Министърът изтъкна, че има на 90% потвърждение, че превозвачите ще се съгласят с призива му и ще вдигнат блокадата. „Дали гърците ще продължат да блокират границата или не, не мога да твърдя", посочи Московски.

"Премиерът Бойко Борисов проведе два разговора с Ципрас. В Лондон имаше среща на ниво външни министри на двете държави. Но винаги ни отговарят по един и същ начин: Ситуацията е извън нашия контрол", каза още той.

Припомняме, че опозиция и мнозинство се обединиха с пълно единодушие в позицията си срещу продължаващата криза от блокадата на гръцките фермери по нашата граница. Парламентът настоява ЕК да започне наказателна процедура срещу Гърция, а в кулоарите външният министър Даниел Митов заяви, че страната ни ще работи това да се случи.

Днес от 15:10 часа е премахната блокадата на ГКПП-Ивайловград и Златоград. Възстановено е преминаването на превозни средства и в двете посоки на движение. Към момента няма данни за образували се колони от чакащи МПС на ГКПП-Ивайловград, съобщиха от пресцентъра на МВР.
По предварителна информация пропускателният режим за ГКПП-Златоград е валиден до 08:00 часа на 22 февруари. Виж още: Московски: До час пада блокадата на българо-гръцката граница

Към 15.40 часа е възстановен пропускателният режим и в двете посоки за всички моторни превозни средства през ГКПП-Кулата-Промахон.

По същото време е получена информация и за отпадане на блокадата на ГКПП - Капитан Петко войвода.

Към 16.00 часа е свалена и блокадата на ГКПП-Маказа и движението в момента се осъществява нормално. Във вътрешността на южната ни съседка, в посока Комотини, могат да се ползват обходни маршрути. На този етап остават ограниченията за преминаване на МПС през ГКПП-Илинден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4907 |20.02.2016 Пари от отпадане на тунела на АМ "Струма" се прехвърлят за "Хемус" . 0| 5123 |19.02.2016 Нахлува студ, температурите падат . 32| 5870 |18.02.2016 Московски: Безобразие! Гърците на границата пият и се веселят, а ние бедстваме . 11| 4778 |17.02.2016 Московски, гневен: Контра блокадата остава до пълното отваряне на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads