Реклама / Ads
5| 5045 |11.10.2018 НОВИНИ

Мотористи са нахлули в ромските квартали в Русе, където е живеел Северин

.
Няма информация дали мотористите са от Русе или са придошли от други градове.
Мотористи са нахлули в квартал ”Тракцията” в Русе, където е живеел убиецът на Виктория Маринова. Близо 50 мотористи са се събрали на протест във Варна днес следобед. Поводът за събирането им е било решение на Окръжния съд във Варна. Според жителите мотористите са твърдели, че са от София.
 

Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в кв. "Тракция" в Русе за осигуряване на спокойствието на жителите. Това съобщиха тази вечер от областната дирекция на МВР в крайдунавския град. Причината е, че група мотористи е преминала през квартала, но без да създават безредици, според МВР.

 

Над 50 мотористи и придружаващи ги джипове са влезли в района и са се отправили към другия населен с роми квартал Селеметя тази вечер, съобщава по разказ на очевидци бТВ.

 

Мотористите са скрили номерата на машините си с тиксо. Жителите на кварталите са подали сигнал на телефон 112. Един от живеещите в квартала разказва пред Нова ТВ, че са го погледнали  и са започнали да форсират моторите си. Друг жители твърдят, че мотористите са набили човек пред местното барче пред очите на полицията, счупили кола и сателитни чинии.

 

И двата русенски квартала са свързани със Северин Красимиров, който е направил самопризнание за извършеното от него жестоко убийство на Виктория Маринова.

По думи на живеещи в квартала моторист е демонстрирал притежавано от него оръжие. Жителите на двата квартала напускат жилищата си и извеждат децата си от града страхувайки се от саморазправа с тях.

 

Има един пострадал. В двата квартала има позиционирани патрулни коли и линейки.

 

Радио „Фокус“ – Варна  днес съобщи, че близо 50 мотористи са се събрали на протест  във Варна днес следобед срещу решение на Окръжния съд.  Съдът е постановил условна присъда на индонезиец с холандски паспорт, блъснал 27-годишния моторист Денислав Ников в края на юли миналата година.

 

В "Селеметя" дори са се въоръжили с брадви, а част от жените са напуснали домовете си в квартал "Тракцията" и за по-голяма безопасност сами са дошли в двора на Второ Районно управление. Полицейските патрули и жандармерията ще останат в квартала през цялата нощ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3834 |16.09.2018 За трета поредна година мотористи почитат загинали на пътя близки . 3| 4429 |12.07.2018 Все повече инциденти с мотористи . 0| 3538 |12.07.2018 Над 20 мотористи минали през спешното отделение на Пирогов . 3| 4067 |01.07.2018 Мотористи се включиха в протеста на майките на деца с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads