Реклама / Ads
27| 10713 |28.03.2013 НОВИНИ

Мозъчен тръст при Първанов кроял свалянето на правителството Борисов още преди изборите

.
Пламен Николов
Сценарий за свалянето на това правителство съществувал още преди изборите през 2009 година. Той бил около тогавашният президент Георги Първанов, разказа един от поканените в него.
 

Не бих се наел да говоря като разследващ орган, заяви по НТВ Тома Биков от Движение на гражданите по повод информацията на легията Антимафия, че се подслушват журналисти от частна ГДБОП. От движението имали по-раншни съмнения, че и М. Кунева била подслушвана. Искаме главният прокурор да потвърди има ли такъв сигнал, работено ли е по него и ако не, защо не, добави Биков. не знаем какво съдържат тези папки, добави той.

По нашите географски ширини всички политически сили се изкушават от такива неща, когато са на власт, каза Методи Андреев и напомни разработката Галерия. Какво стана по този най-скандален случай, попита той. По повод т.нар. частна ГДБОП прокуратурата трябва да се самосезира; ако това е истина, явно става дума за хора, свързани със службите. Аз се учудвам по начина, по който излиза тази работа, защото ако има такова нещо, то би било много тайно, каза той.

Сигурен съм, че у нас такава информация се натрупва през десетилетията и се съхранява, но хората, които знаят за това, са в някакъв кръг омерта, който няма да проговори, каза по темата Пламен Николов, бивш орг. секретар по времето на Жан Виденов.  Николов бил заплашван през 1998-99 година от Никола Койчев от БСП във връзка с фирмата за таксита 1280. От Позитано искали да отстранят Илия Божинов и по поръчка на Георги Първанов ползвали Ал. Петров, който заплашвал Николов. Тази таксиметрова фирма трябвало да бъде партийното ДОТИ на БСП, дословно казал Койчев на Николов тогава.

Информацията, която се съдържа в службите, е за един политико-олигархичен кръг, в който участва и съдебната система, тя е, за да не бъдат забравяни олигарсите при отчисленията. 600 са фамилиите у нас, които държат властта. Омертата обаче е на път да се пропука вследствие революцията, смята М. Андреев.

Не може всеки по свой път да събира доказателства, смята Биков.

Най-печалното в темата е обстоятелството, че в дейността на тези частни групи се въвличат официално органи на полицията, каза Николов. Защото след събирането на досиета тези граждани после могат да бъдат тормозени. Полицията възраждаше съзнателно тоталитарни практики на следене и подслушване с парите на данъкоплатците, смята той.

Беше ми известно, че се разработват сценарий за свалянето на това правителство още преди миналите избори, каза Николов. Той бил поканен в един от мозъчните тръствове на Г. Първанов по този сценарий.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5514 |02.03.2013 И Първанов нямало да става премиер . 48| 5581 |23.02.2013 Първанов: Не съм чувал политик да е поръчал друг политик . 52| 5034 |20.02.2013 Първанов очаквал оставката на Борисов . 32| 5513 |04.02.2013 Първанов видя в поправка на БСП-устава действие срещу него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads