Реклама / Ads
121| 6203 |24.01.2013 НОВИНИ

Мразя те, обичам те в парламента

.
Аз не съм вицепремиер и министър на вътрешните работи, за да ме обича Иван Костов или някой, който гравитира около Иван Костов.
 

Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов, в отговор на изказването на съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов по време на обсъждането на Законопроекта за управление на системата за защита на националната сигурност.

Цветанов се обърна към Костов с думите: „Вие като министър-председател нямахте политическата воля да отворите досиетата на бившата Държавна сигурност, защото и във вашия кабинет имаше такива хора, дори говорителят ви беше такъв. Защо не показахте ефективност в защитата на националната сигурност относно корупционните практики с приватизацията. Давам за пример авиокомпания „Балкан”, „Кремиковци” - каза Цветанов, цитиран от Фокус.

„Нормално е да сте свалили доверието си, защото вицепремиерът Цветанов успя да ви докаже, че Алексей Петров, който вие създадохте и вие толерирахте, всъщност се превърна в основния играч в подземния свят, подкрепян от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Иван Костов от 1997 до 2001 г. Аз знам, че няма да ме обичате. Аз не съм вицепремиер, за да ме обича Иван Костов, а за да извадя всичко това наяве”, заяви Цветанов.

„Косьо Самоковеца кой го създаде? Да не го създаде Цветанов, който не обичате?”, попита министърът, и даде за пример делото „Килърите” и убийството на Емил Кюлев. Кой направи тези кръгове през годините на прехода, подчерта Цветанов.

„Знам, че никога няма да ме заобичате. Когато идвахте в моя кабинет, ме подкрепяхте, а тук на трибуната заявявате, че не ме обичате”, коментира Цветанов. „Знам, че няма да ме обичате, нито ще ви искам дъщерята, за да се женя за нея, нито пък искам да влизам във вашето семейство. Нито пък искам да ме обичат от БСП, които постоянно ме критикуват”, каза още Цветанов.

Човек наистина трябва да е загубил контрол върху нервите си, за да говори кой го обича и кой не го обича и да страда от трибуната за това, че не го обичат, каза в своя защита Иван Костов.

"Никой нито ви обича, нито ви мрази. Вие сте със снето доверие от Синята коалиция и вероятно и от цялата опозиция. Това е политическо отношение, нямащо нищо общо със женитбата с която и да е от моите дъщери. Всички тези неконтролирани приказки показват в колко недобро здравословно състояние се намирате”, коментира Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4871 |12.01.2013 М. Димитров: Найденов да обясни за "Дюнигейт" в парламента . 19| 5063 |14.12.2012 Дебатът в парламента доведе до бомбен тероризъм . 2| 4791 |14.12.2012 Отмениха парламентарния контрол . 9| 4937 |10.12.2012 Делян Добрев призова за цигарен дебат в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads