Реклама / Ads
5| 4874 |04.02.2019 НОВИНИ

МРРБ търси как да се спре пропадането на магистрала „Марица”

.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение и ще предприеме по-сериозни мерки за справяне с проблемите по трасето на ЛОТ 1 на АМ „Марица, съобщиха от ведомството.
 

Министърът Петя Аврамова заяви, че всички констатирани до момента дефекти на ЛОТ-а са отстранявани изцяло за сметка на изпълнителя. Тя беше категорична, че областните пътни управления, на територията на които преминава Лот 1 на автомагистралата, извършват постоянен мониторинг на обекта, като изпращат в Агенция „Пътна инфраструктура“ ежемесечни доклади за това. Констатираните дефекти в този участък, през месец ноември миналата година, са отстранени, пише Dimitrovgrad.bgvesti.NET
.

До момента АПИ е установила наличието на голям надлъжен наклон на пътя от 4% и при проливни дъждове невинаги водата се оттича през отводнителните улеи, като по този начин се просмуква в насипа, който е висок 15 м. Независимо че са направени допълнителни улеи, проблемът при влошени климатични условия се проявява. АПИ търси възможности за окончателно решаване на проблема, увериха от МРРБ.

За един от проблемните участъци на аутобана Haskovo.net писа преди около два месец. Става въпрос за района между 33-ти и 34-ти километър, където се получи пропадане като най-дебелият слой беше около 25 см.

 

Към момента в Агенция „Пътна инфраструктура“ се подготвя списък с отсечки, нуждаещи се от ремонт. В края на месец февруари, предстои утвърждаване бюджета на Агенцията за 2019 г., и съобразно финансовата рамка на ремонтните програми, ще бъде извършено приоритизиране на обектите, нуждаещи се от ремонтни дейности в страната.

 

Само за миналата година в област Хасково за ремонт на републиканските пътища в областта са вложени над 19 млн.лв. По Оперативна програма „Региони в растеж“ в момента в областта се изпълняват два лота на обща стойност около 24 млн. лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 12387 |04.02.2019 Албена Белянова: "Ало, Банов съм" е фарс - прокуратурата, АДФИ и МРРБ две години не са си мръднали пръста . 1| 4080 |31.01.2019 Аврамова: МРРБ няма сигнал за Ларгото, утре ДНСК отчита проверката по морето . 1| 5225 |26.01.2019 Пътническите влакове от София за Бургас са спрени заради инцидент . 54| 9514 |26.01.2019 Йончева: Те извадиха голямата бухалка, ще сме част от историята, ако ги спрем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads