Реклама / Ads
0| 4797 |18.09.2008 НОВИНИ

Муди Интернешънъл връчи сертификат за качество на НЗОК

.
Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ получи на специална церемония сертификат за съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2000.
 

Одитът на системата за управление на качеството бе проведен от международната сертифицираща компания Муди Интернешънъл, която е лидер в сертифицирането в здравния сектор с над 20 сертифицирани организации. Одитът приключи успешно с регистриране на системата на НЗОК и издаване на международно признат сертификат ISO 9001:2000 под акредитацията на Службата по акредитация на Германия (DAR-TGA).

Д-р Климент Петров – заместник-управител на Муди Интернешънъл връчи сертификата на изпълнителния директор на НЗОК д-р Румяна Тодорова. „Въпреки че касата е уникален клиент за нас, по никакъв начин международна организация като нашата не може да си позволи друг подход и касата не е била пожалена по нито един параметър на международните правила за провеждане на акредитация и сертификация”, посочи зам.-управителят на Муди Интернешънъл. По думите му този сертификат е доказателство за всички усилия, които екипът на НЗОК е положил за внедряване на системата за управление на качеството.
„От 2007 г. България е част от ЕС и това открива невероятни предизвикателства пред нашата институция. НЗОК е единствената институция, която извършва международни плащания във връзка с движението на пациенти от една страна в друга”, каза д-р Тодорова. Тя уточни, че при контакта с другите сродни на НЗОК институции от други държави сертификатът ще гарантира, че българската каса е на тяхното ниво.

Муди Интернешънъл България е част от международната Група Moody, която е една от водещите компании в света в областта на сертификацията на системи за управление спрямо изискванията на международните стандарти, продуктова сертификация, инспекция и обучение. Компанията е единственият наш сертифициращ орган със собствена международна акредитация от Службата по акредитация на Германия (DAR-TGA) и първата българска организация, приета за член на Европейската Федерация на Асоциациите на Сертифициращите органи (EFAC). Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4777 |18.09.2008 Общините ще могат да сключват директни договори с фонд ФЛАГ . 0| 4884 |18.09.2008 КРИБ се обяви против 36%-то увеличение на цените на газта . 10| 5205 |18.09.2008 В София живее почти една четвърт от населението на България . 3| 4335 |18.09.2008 ЕК ни даде отсрочка за тел. 112

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads