Реклама / Ads
13| 4787 |15.04.2010 НОВИНИ

Мургина разследвана заради данъчна ревизия на Трактора?

.
Алексей Петров намекнал, че е притеснен от проверка на НАП на среща с бившия шеф в агенцията Мария Мургина, след което тя била уволнена и подведена под съдебна отговорност. Мургина твърди, че е предадена от експремиера Сергей Станишев, когато отказал да я приеме, а вместо това медиите я засипали с въпроса дали ДАНС й е отказал достъп до класифицирана информация.
 

В интервю за "168 часа" бившата шефка на Националната агенция по приходите Мария Мургина разкри голяма част от тайните около уволнението си и повдиганатото й обвинение от страна на прокуратурата. "Разбрах, че премиерът ме е предал и уведомих министъра на финансите, че ще подам оставка", заявява в изповедта си ексшефката на НАП. Мургина подчерта, че уволнението й е пряко свързано с разпоредената от нея проверка за доходите на бившата барета Алексей Петров.

По думите й след старта на данъчната проверка за съответствие на доходите и имуществото на Алексей Петров по искане на парламентарната комисия за борба с корупция последвала среща с бившия съветник от ДАНС. На нея той не скрил колко му е неприятно, че НАП ще го проверява. Следващата стъпка към дискредитирането й била предприета точно на рождения й ден - 7 февруари 2009, когато лидерът на РЗС Яне Янев обявил за "гигантски източвания на ДДС от служители на НАП с покровителството на Мария Мургина". Още на следващия ден тя поискала среща със Станишев, той се съгласил, но така и не я приел. "На 11 февруари след разговор с шефа на кабинета на премиера за среща ДАНС е информирал неофициално медиите и вечерта ми се обадиха журналисти с въпрос: Вярно ли е, че не ви е подновен достъпът до класифицирана информация от ДАНС?", разкрива Мургина в интервюто. Именно тогава тя се усетила за предателството на Станишев, след което последвали няколко дни, в които от ДАНС се изливала помия спрямо нея и близките й.

С днешна дата Мария Мургина признава, че се "чувства употребена за постигането на определени политически и икономически цели. "Този сценарий бе разработен от ДАНС, подкрепен и одобрен от бившия премиер Станишев", заявява ексшефката на НАП. Тя директно обвинява червените, че са скроили атаката срещу нея и в това я уверил висш соцфункционер с думите: "Всичко, което ви се случи, ви го поръчаха нашите". Мургина е убедена, че е паднала в капана заради крайната цел на социалистите - симулация на борба с корупцията от кабинета Станишев, за да се избегне предпазната клауза на ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5314 |01.04.2010 НЗОК прекратява урологична пътека заради финасови нарушения . 5| 5541 |30.03.2010 Депутати кръстосват шпаги заради изборната система . 4| 4643 |26.03.2010 Направиха на решето шофьор заради сметка? . 7| 4921 |22.03.2010 Въвеждат гъвкаво работно време заради кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads