Реклама / Ads
5| 5198 |30.05.2017 НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: За България е шанс да има политик като Доган

.
ДПС е в кондиция и си върши работата, а аз персонално съм много добре. При нас колективните органи взимат решенията и оценка за работата ни ще получим на следващата конференция на партията.
 
Ние имама шанс да имаме почетен лидер като Ахмед Доган, който е много добър политик, с много аналитичен ум и философ. Мисля, че не само ДПС има шанс да има такъв лидер, а и България. Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

Той коментира и предстоящото заседание на КСНС при президента Румен Радев. Днес ще разглеждаме вътрешните и външните заплахи. Ще бъдем активна част от заседанието. Ние неведнъж сме поставяли въпроса за включването на крайни националисти в управлението на страната. Ще го направим и днес.

 

Всякакви форми на толериране на национализми и радикализми е опасно за Балканите и в частност за България. В Европа определят тези национализми като фашизми, а ние трябва да ги търпим. Това е опасно за България. Всички тръбяха, че национализмите набират сила в Европа. Видяхме какво се случи на изборите в Холандия и Франция. Европа не допусна крайните национализми до властта.

Видяхте преди месец и половина какво се случи на границата. Там бяха бити наши майки, братя и сестри. Цинизъм е Валери Симеонов да оглавява. Крайни елементи не бива да бъдат толерирани във властта. В последните 27 години ние винаги сме били гарант на демокрацията и мира, категоричен беше Карадайъ. Не съм запознат със стенограмата за КТБ.

Искам много да се запозная с нея и тогава ще правя заключения. ДПС не е искало да сваля правителството на Пламен Орешарски. Ако някой от ДПС е искал да прави такова нещо, трябва да си понесе отговорността. Лютви Местан беше отстранен от партията, защото се опита да управлява еднолично и да подмени компетентните колективни органи. Примерите за това са достатъчно много. Очакваме стенограмата и ще видим какво ще излезе от там.

 

Никога няма да постъпя като Лютви Местан и да отида в турското посолство. На предателите не може да се прощава. ДОСТ не е партия, а политически процес. този процес може би трябва да бъде обсъден днес при президента. Не мога да коментирам дали Турция се намесва във вътрешните работи на България. Ние трябва да имаме добри връзки с всички наши съседи, включително и с Турция, но с една демократична Турция. Рано е да правим оценки за Турция. Референдумът мина скоро, а и извънредното положение още не е приключило. ДПС с никого не си е разваляло отношенията. Не е имало необходимост да се срещам с Реджеп Ердоган, обяви лидерът на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6640 |27.05.2017 „България на гражданите“ праща книга на Путин за кирилицата . 0| 4645 |26.05.2017 Столтенберг: България ще увеличи сътрудничеството между ЕС и НАТО . 0| 4188 |26.05.2017 Обилни валежи в половин България . 14| 6061 |25.05.2017 Русия: Раздухваният в България скандал е изкуствен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads