Реклама / Ads
10| 9359 |06.05.2013 НОВИНИ

Хр. Мутафчиев: Не алкохол уби Чочо, а чувствителността

.
Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев Източник: Булфото
Христос Воскресе, а някои ги отнесе. Това е аналогията, която е хрумнала тези дни на Христо Мутафчиев след трагичната загуба на актьора Чочо Попйорданов навръх Великден.
 

Имаше нещо, което разрушаваше Чочо и това беше чувствителността му. Той си даваше ясна сметка какво прави и полагаше неимоверни усииля да спре всичко, което го разяжда. Проблемът не беше с алкохол или наркотици - той не употребяваше наркотици. Проблемът беше в ензима, който не разграждаше алкохола и малко да пийнеше, му се отразяваше, коментира Христо Мутафчиев пред bTV.

„С Чочо нямаше скука. Той е дивак, не мога да говоря за него в минало време. Той няма инстинкт за самосъхранение, влага прекалено много енергиям в удоволствието да живее. Емоционално обаче е романтична душа, въпреки че много малко хора го познават като такъв. Той имаше една фраза - животът е едно дълго изречение, изпълнено с правописни грешки", сподели актьорът.

В последния месец Попйорданов се готвел за двестното представление на "Хъшове", което ще е навръх 24 май в Народния театър. Преди двадесетина дни се чули с Христо Мутафчиев и Чочо му казал: "Хайде стягай се, че ще минаваш Дунава". Актьорът разкри, че вместо Чочо, който играе Македонски, именно той "минава" Дунава върху "ледените" късове на сцената, маскиран като колегата си.

Двамата се запознали в Карлово през 1988 г., където Мутафчиев бил войник, а Чочо пристигнал с актьорска трупа. За да впечатли хората, Христо се впуснал в бурен брейк. Чочо го забелязал и го питал: Какъв си ти, бе. Войник, отвърнал му Мутафчиев и допълнил: Ще ти ставам колега. А добре дошъл, поздравил го Чочо.

Той нямаше чувство за самосъхранение, та камо ли за съхранение на отсрещния. Като те стиснеше за ръката, можеше да ти я счупи, разказва приятелят му. И твърди, че Попйорданов е бил много романтична душа, а понякога дори тайно си поплаквал заради стъпките, които е минал.

Стигали сме до бой, за да го накараме да довърши представление, изпадаше в особени състояния, разказва Мутафчиев. Животът му бе особена диаграма, в която той се хвърляше с главата напред, допълва той.

С майка си, на чийто гроб загина, били кармично свързани. Спекулациите са си спекулации, но историята е изключително нелепа, казва Мутафчиев за твърденията, че е бил пиян.

Той си спомня репетиции, в които актьорът си трошил ръце и крака. Веднъж, за да го стегнем, с Вальо Танев го излъгахме, че в публиката го гледа Мартин Скорсезе и Копола и той ни се върза. Накрая дори ни каза, че го е видял в публиката, обяснява актьорът.

Сега, горе, се събраха страхотна компания и кой знае какви неща ще изиграят - Иван Андонов, Андрей Баташов, Коко Азарян. Убеден съм, че, който познава Чочо, няма да гледа на него, като на човек, който го няма. Той не би искал да е така, казва колегата му. И допълва, че всички остават дълбоко изненадани от дивотията, с която той си отишъл от този свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6404 |05.05.2013 Христо Мутафчиев: Чочо беше голям пич, голям! . 15| 6700 |20.03.2013 Янев: На червен Кольо алкохолът му влияе . 3| 5562 |13.01.2013 Диета с алкохол пълни токсикологиите . 46| 7656 |17.12.2012 Спортният шеф прострелян в гръб; стрелецът миришел на алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads