Реклама / Ads
44| 5373 |30.06.2013 НОВИНИ

Мутафчиев: Обидно е политици да наричат театър улицата

.
Източник: Булфото
Не бих нарекъл протеста театър, а спонтанност. Хората, които са на улицата, са добри импровизатори. Това са мислещи и разумни хора. Актьорите излизат отново на улицата, за да ги подкрепят.
 

Това съобщи шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев по БНТ. "Обидно е човек, който не е стъпвал в театър, да говори за театър", отговори Мутафчиев на политиците, които определиха случващото се в столицата като театър.

Мутафчиев отново подчерта, че исканията на хората са най-вече за промени в Изборния кодекс и избори на 30 септември. Според него депутат, който е бил два мандата в Народното събрание, не трябва да има право на трети мандат. "Това са цели 8 години в парламента. За 8 години ако не си свършил нищо в това Народно събрание, още четири за какво са ти. Освен това трябва да бъде намален прагът от 4% на 3%, които са необходими за влизане в парламента", посочи още Мутафчиев и добави, че броят на народните избраници трябва да бъде намален от 240 на 120.

Мутафчиев припомни и исканията изборите да бъдат задължителни, както и гласоподавателите да са завършли поне основно образование. "Хора, които нямат образование взимат по 20 или 50 лв., за да гласуват за определена партия, но не могат да се подпишат. Аз не съм съгласен тези хора да определят бъдещето на България. Да ходят да учат, а не да си чакат само парите от социалните", категоричен е шефът на Съюза на артистите.

Според актьора моралът в политиката пада все по-ниско и по-ниско в калта. "Трябва да има морал. Не е възможно човек като Сидеров, без морал и етика, да управлява етичната комисия в Народното събрание. Ние сме за свалянето на имунитета на Волен Сидеров. Ще ходи той с пистолет и палка и 50 човека и ще търси някого да му извие врата. Що не идеш сам, за да му извиеш врата, а не с 50 човека около себе си", обясни в ефира на БНТ Христо Мутафчиев. Той бе категоричен, че действията на лидера на "Атака" не го плаши, но го ангажира да се противопостави.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5279 |25.06.2013 Жорж Ганчев: Всички политици трябва да бъдат изметени . 2| 4795 |07.06.2013 1127 политици не са декларирали имуществото си . 14| 5583 |03.06.2013 Бриго Аспарухов: Политиците да спрат да си делят службите . 31| 5192 |22.05.2013 Курумбашев: Ако политиците не работят заедно, хората ще ги накажат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads