Реклама / Ads
7| 6958 |16.11.2007 НОВИНИ

Мутри пребиха двама генерали на Малтийския орден

.
Двама генерали на Малтийския орден са били зверски пребити от мутри снощи. Първоначалният слух ги окичи с генералски пагони на Българската армия, след което ги понижи в архитекти, накрая се оказаха висши чинове на известния орден.
 

Машината от слухове превърна няколко пъти инцидент с висши чинове на Малтийския орден в битов инцидент, като за известно време бяха замесени и генералски чинове от Българската армия, които са на служба в Главната квартира на НАТО в Брюксел. След като двама души бяха нападнати към 20 часа снощи след тунела в посока към столичния квартал „Люлин”, самоличността им премина през множество вариации. Всъщност двамата спрели с кола, която закъсала, и се опитвали да я поправят. Бандити ги издебнали и се нахвърлили върху тях с юмруци и ритници. Лекари предполагат, че са използвани и метални боксове, съдейки по тежките травми, особено на единия пострадал. Изненадани от яростната атака, пострадалите не могли да реагират и да се защитят. Най-вероятната причина за нападението била колата, която свирепите биячи са искали да отмъкнат. Веднага е започнало полицейско разследване, като при последвалата полицейска акция единият от бандитите бил задържан, но оказвал съпротива при залавянето. Сериозно са пострадали двама от силите на реда. Frognews.bg веднага се свърза с шефа на ДНП главен комисар Валентин Петров, който опроверга информацията, че в случая има замесени генерали от ГЩ, още по-малко пък генерал Бъчваров и генерал Запрянов, чиито имена се прокраднаха във вихрещите се слухове. Той заяви, че става дума за битов инцидент и причината не е кола, а бойлер. Пострадалите не били генерали, не били дори офицери, а редови архитекти. Главен комисар Петров потвърди, че в този район снощи действително е имало инцидент, единият от побойниците бил заловен, до няколко часа щели да бъдат закопчани и съучастниците му. 

Часове по-късно, по свои канали Frognews.bg откри истината и тя е, че генерали все пак са пострадали и това са двама българи от Майтийския орден: единият е представител за България, а другият - за София. В организацията те наистина имат генералска степен. Двамата мъже били толкова изумени от някои действия на хора от МВР, че се зарекли да не оставят случая да бъде потулен. Можело дори да има последствия за страната ни, за която Малтийския орден осигурява значима подкрепа във влиятелни международни среди.  

Редакционен коментар: Защо МВР излъга. Този въпрос виси със страшна сила. И не от този случай само. Може би, защото именно в деня на инцидента в планински китен курорт министър Румен Петков и главен прокурор Борис Велчев отчитат за пореден път грандиозните резултати от борбата с престъпността. Това са техните резултати. В живота статистиката е съвсем друга, но за министри и прокурори тя не е от значение, защото е "неофициална", т.е. до нея медиите и обществото стига на свой гръб. Трогателното "трудолюбие" на органите, които се борят с престъпността впечатлява единствено самите тях. За нас първо винаги е смешно, а след това много страшно. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4890 |02.11.2007 Генерали искат от президента да спре „План 2015" за армията, бил пагубен . 2| 6818 |23.10.2007 Двама агенти на ДС разконспирираха в ЦИК . 1| 5651 |25.09.2007 Двама наши генерали оглавяват натовските мисии в Скопие и Тирана . 2| 6559 |02.07.2007 Още двама зам.-министри дадоха оставки, вакантните кресла са вече пет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads