Реклама / Ads
2| 4347 |03.02.2016 НОВИНИ

МВнР: Не ходете в Гърция на 4 февруари

.
МВнР препоръчва на българите в Гърция да избягват места с масови обществени мероприятия. Двата големи синдиката на Гърция са обявили провеждането на генерална стачка на 04 февруари 2016 г. Движението на автобусите, трамваите и метрото ще се осъществява само в часовете от 09:00 до 21:00. През останалото време няма да има градски транспорт.
 
Тролейбусите и надземното метро ще бъдат в състояние на 24-часова стачка. За 4 и 5 февруари е предвидена стачка на Общогръцката плавателна федерация /моряци и пристанищни работници/.По време на генералната стачка таксиметровите шофьори, Националната организация на бензиностанциите и аптеките няма да работят. През целия ден на 4 февруари болниците ще бъдат с органичен личен състав. Очакват се масови синдикални и протестни прояви в големите градове. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Продължават и се засилват протестните действия на земеделските производители в цялата страна, включително в цяла Северна Гърция. Блокирани са при произволен режим на пропускане ГКПП със съседните страни България, Турция, Република Македония. Остават блокирани в различни периоди и основни транспортни връзки в цялата страна, включително континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина. Не се очертава облекчаване на пътната и вътрешна обстановка и в дните след 4 февруари.

МВнР препоръчва на цялата територия на страната да се избягват места с масови обществени мероприятия като митинги и шествия. Транспортните фирми и пътуващите с автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка, във връзка с очакванията, освен ГКПП, да бъдат блокирани входните пътни артерии в големите градове и да се предизвикат големи задръствания, както в големите градове, така и на пътни възли извън тях.

При възникване на инциденти следва стриктно да се изпълняват указанията на органите на реда. При необходимост, информация и съдействие може да бъде потърсено от:
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4037 |28.01.2016 ЕК пак заплашва Гърция с изключване от Шенген . 3| 4292 |24.01.2016 Гърция иска 100 кораба на "Фронтекс" в Егейско море . 7| 4640 |23.01.2016 ЕС готви блокада на Гърция за спиране на бежанците . 2| 4124 |22.01.2016 Станишев подкрепи ПАСОК за обединение на левите в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads