Реклама / Ads
26| 8278 |19.08.2013 НОВИНИ

МВР: Двама, не трима загинаха при гара Яна

.
Тежката катастрофа със загинали затвори магистрала "Хемус" преди гара "Яна" Източник: Булфото
Двама, а не трима са загиналите при тежката катастрофа на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Петима са настанени в болнични заведения.
 

Сигналът за инцидента е подаден в полицията към 11 часа. На 3-ти км на автомагистралата, в района на гара Яна, посока София, се сблъскаха три ТИР-а и четири леки коли. По-късно под един от камионите бе открит електромобил.

Районът веднага бе отцепен. На място и до този момент са екипи на пожарна, полиция и бърза помощ. По последни данни - от катастрофата на място са починали двама, а петима са откарани в столични болници.

Тежката катастрофа отмени церемонията днес по откриването на новия участък от магистрала "Хемус" (8.5 километра между Гара Яна и Софийски околовръстен път).

Министърът на транспорта Данаил Папазов отиде на мястото на инцидента, вместо на откриването на новите километри от "Хемус". Впоследствие стана ясно, че самото рязане на лента се отменя. В присъствието на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров бе отслужен само водосвет за здраве. Самата Терзиева призова за по-внимателно шофиране както по магистралите, така и по останалите пътища в страната.

С откриването на началната отсечка от магистрала "Хемус" трябва да се избегнат километричните задръствания, които се образуват на стария изход от София при Долни и Горни Богров. Причината е, че заради строителството дълго време потокът от коли се събираше в само едно платно при Гара Яна, преди включването към магистрала "Хемус".

Лазар Лазаров, шеф на Агенция "Пътна инфраструктура", обаче уточни, че причината за тежкия инцидент тази сутрин не е интензивният трафик. Катастрофата се е случила на прав, широк участък от съществуващото трасе на "Хемус".

Заради катастрофата движението при 5-ти километър на магистрала "Хемус" временно е ограничено. Трафикът е отклонен през с. Елешница и през стария път Ботевград - София. Тепърва ще се изясняват причините за тежкия инцидент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6219 |17.08.2013 Морето глътна трима за денонощие . 11| 5676 |01.08.2013 Трима са отказали за шеф на агенция "Митници" . 4| 4954 |19.07.2013 18 г. затвор за двама, 3-ият - оправдан за убийството на Стоян Балтов . 7| 6200 |16.07.2013 Рудник "Ораново" погреба трима, един се издирва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads