Реклама / Ads
12| 6569 |10.08.2010 НОВИНИ

МВР хвана цял боен арсенал в операция "Оръжейниците"

.
"Дано съдът признае доказателствата, които са безспорни", беше лаконичен вицепремиерът Цветанов.
 

"Трима души са задържани в рамките на специализирана полицейска операция "Оръжейниците" за противодействие на нелегалната търговия с оръжие", каза пред Фокус вътрешният министър Цветан Цветанов. "Задържани са три лица: Пламен Николов, Стефан Стефанов и Рашо Рашев. Към настоящия момент са открити 4 автомата „Калашников”, 1 карабина, 9 броя пистолети, револвер, 600 патрона различен калибър, пълнители за АК, заглушител за пистолет, цеви и различни части за автомата”, заяви Цветанов.

Операцията е стартирала в момента на осъществяване на сделка за покупка на един автомат „Калашников” и един пистолет „Макаров”. Задържано е лицето Пламен Николов, 50-годишен, криминално проявен за кражби. Той е хванат на територията на Казанлък, след което полицаите са прибегнали към реализирането на оперативната информация, която е събрана в последните три месеца. На адрес в София са намерени допълнително два автомата „Калашников”, една карабина, шест пистолета „Макаров”, 500 патрона с различен калибър. Там е задържано и лицето Стефан Стефанов от Свищов.

В Пловдив пък е спипан 48-годишният Рашо Рашев, също криминално проявен. В него е намерен газов пистолет. "В момента колегите установяват дали пистолетът е пригоден за боен. На неговия адрес в село Градина, Първомайско, са намерени един автомат „Калашников”, 3 пълнителя, 30 патрона за автомат „Калашников”, два пистолета, един револвер, цеви за АК, части, един брой заглушител за пистолет, 40 патрона 22 калибър. В момента колегите продължават претърсванията и изземванията. В Казанлък има още обезпечени адреси, на които трябва да бъдат извършени претърсвания и изземвания”, каза Цветан Цветанов.

„Смятам, че това е едно достатъчно добро доказателство за българската съдебна система. Смятам, че операция „Оръжейниците” срещу подобни лица, с подобни доказателства и тяхната съпричастност към извършването на търговия с оръжие, е едно сериозно противодействие на тежката организирана престъпност. Подобни оръжия, както и премиерът беше казал, не се взимат, за да се шие с тях, а за да се извършват престъпления, както беше и при „Килърите”, и при всички останали убийства”, подчерта вътрешният министър.

По повод операция „Терористите”, която се проведе в Казанлъшко в края на април и също беше насочена срещу незаконна търговия с оръжие, вицепремиерът заяви: „Когато правоохранителната система и контролираме сериозен контингент от престъпниците в страната, естествено, че подобни резултати ще има постоянно”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11788 |16.06.2010 Шефът на БОП–Пазарджик хванат с подкуп . 0| 4595 |15.06.2010 ДКЕВР хвана ЕРП-тата в сериозни нарушения . 4| 6705 |04.06.2010 Хванаха цигари с изтекъл срок за 6 млн. лв. . 2| 5292 |25.05.2010 Хванаха четирима в акция "Регистраторите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads