Реклама / Ads
22| 5559 |19.03.2009 НОВИНИ

В МВР имало промени, но служителите не знаели за тях

.
Причина за това била липсата на вътрешна комуникация, обясни министър М. Миков, който пак настоя онези, които хвърлили пагоните си на протеста, сами да си тръгнат.
 

По време на финансова криза бюджетите са свиват, а и заплатите на служителите от МВР бяха повишени през януари, обяви по НТВ министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Все пак министърът призна, че мотивите на полицаите за повишаване на заплатите им били резонни в известна степен, защото модерният полицай не можел да работи без техника, следователни онези, които се занимават с това, няма да бъдат съкратени. Миков се зарече безкомпромисно, проверките по всички районни управления да продължат, за да се видят нарушенията. Проверки се водели и за това дали има нарушения на правилата при арестите и дали умират арестанти при полицейски действия. Понастоящем течала експертиза, а до няколко седмици се очаквали и резултатите от нея.

Министърът обяви, че в системата има тежка корупция, а изчистването й нямало да стане за година или две, а, за да има резултати в работата на МВР, трябвало промени, които вече започнали. Според него обаче чрез протести по начина и с режисурата, по който те протекли, не бил издигнат престижа нито на МВР, нито на служителите в него. Миков напомни, че вратата на ведомството била отворена за всеки, който чувства работата си за непрестижна. В системата нямало вътрешна комуникация и хората в нея били в неведение за провежданите промени.

mvr_promeni.jpg  снимки Вяра Йовева

Министърът изрази недоволство от факта, че едни разследващи полицаи имат по 250 дела, а други - по 20-30, но и едните и другите получават еднаква заплата. Той отново призова онези, които хвърлили пагоните си, сами да си тръгнат, заради политическата демонстрация, която направили. Чрез този жест станало ясно, че част от тези хора не били полицейски служители, а хора, действащи под режисура със странични пластове. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5042 |20.02.2009 Имало увеличение на престъпността, но не било "бум" . 10| 5251 |25.11.2008 Имало е опити за покушение срещу Доган, заяви предшественик на Емин . 19| 5481 |12.11.2008 К. Тренчев: Крадене с ръце и с крака е имало в "Кремиковци" . 14| 5678 |31.10.2008 Бомбена заплаха в Министерство на отбраната, служителите са евакуирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads