Реклама / Ads
14| 5274 |23.09.2012 НОВИНИ

От МВР: Искаме 25% увеличение на заплатите

.
Нека г-н Цветанов и г-н Симеон Дянков да седнат на една маса и да си поговорят, защото явно през последните години двамата не разговарят, призоваха от Синдикална федерация на служителите в МВР.
 

Очакваме най-накрая това политическо ръководство на държавата да си изпълни ангажиментите, които има към полицаите и да престане да лъже не само полицаите, но и всички служители от системата на МВР. Да престане да ги лъже и да си изпълни обещанията, които е дало както в предизборната си програма, така и след изборите след влизането им във властта, казва за „Фокус” Борислав Мазнев, зам.-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

В днешния протест на служителите на МВР се очаква да се включат не по-малко от 4000 – 5000 само служители в системата. Толкова са заявили участие до момента. Протестът е подкрепен от Синдиката на служителите в затворите в България, от Синдиката на служителите в Централно митническо управление, от Професионалната организация на държавните служители, от Българския лекарски съюз. „Подкрепени сме от много военни, които за съжаление нямат професионална организация, но ще присъстват на протеста и към момента са го заявили. Подкрепени сме от над 11 международни полицейски професионални организации, включително и от Европейския полицейски съюз, който обединява тези организации”, каза Борислав Мазнев. 

„Към момента инфлацията в България за последните 3 години е 11%, така че 5-процентно увеличение на заплатите даже не индексира инфлацията. Тогава за какво увеличение може да говорим. Г-н Цветанов за пореден път лъже служителите и това нещо няма да го допуснем. Ще продължим да протестираме и да си отстояваме правата дотогава, докато си изпълнят ангажиментите, които имат към служителите”, коментира Борислав Мазнев по повод заявеното през седмицата от вътрешния министър Цветан Цветанов, че реалният процент за увеличение на заплатите на служителите в сектор „Сигурност” е в размер на 5-7 % и че разчетите показват, че ще има едно задължително 5%-но увеличение. „След като 11% е индексът на инфлацията, с 11% минимум трябва да бъдат увеличени заплатите само за да бъдат индексирани и да бъде възстановен балансът. Оттам нататък можем да говорим за увеличение, така че нека г-н Цветанов и г-н Симеон Дянков да седнат на една маса и да си поговорят, защото явно през последните години двамата не разговарят. Оттам нататък ще разговаряме и ние. Нашето искане е за 25% увеличение. Минимум 11% покриват инфлационните процеси за последните 3 години, а заплатите на служителите в МВР не са увеличавани от 4 години. Не са индексирани по никакъв начин. Не са мръднали, напротив – даже са намалявани”, каза още Борислав Мазнев. 

По думите му, ако не се изпълнят исканията на служителите на МВР след двудневния протест, протестите ще продължат. „Предвидили сме и други, не само такива. Нямаме право на ефективна стачка, законът и Конституцията го забраняват. Но има и други действия, които бихме могли да предприемем. Да не разваляме изненадата за г-н Цветанов”, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5025 |19.09.2012 М. Найденов: Не искаме дори да обсъждаме въпросът за ориенталските тютюни . 19| 4920 |18.09.2012 Плевнелиев: Ще вдигнем заплатите с 20% . 17| 5245 |12.09.2012 М. Найденов: Искаме пари, но нямаме проекти . 37| 5334 |06.09.2012 Дянков потвърди: Увеличаваме заплатите на учителите, но...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads