Реклама / Ads
0| 3553 |24.01.2017 НОВИНИ

МВР: Изтегляме 26 000 л. некачествено дизелово гориво

.
Около 26 000 литра некачествено дизелово гориво ще бъде изтеглено от мрежата, след като е наложена забрана за продажбата му. Това съобщават от пресцентъра на МВР.
 

Нарушителите ще бъдат санкционирани с актове за установени административни нарушения на обща стойност 176 000 лева, уточняват от ведомството. До разкриването на некачественото гориво се стигнало при спецакция срещу данъчни престъпления и пресичане на разпространение на некачествени енергийни продукти.

 

Операцията е проведена на 18 и 19 януари под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. В тях са участвали екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", на Националната агенция за приходите и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

 

Инспекции са извършени в бензиностанции, собственост на различни търговски вериги, на територията на шест области на страната. Проверени са общо 21 бензиностанции на територията на областите Пловдив, Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора и Велико Търново.

 

В компетенциите на Главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива" към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са открити най-много нарушения. Некачествено гориво за дизелови двигатели е открито на пет търговски обекта. На 6 други са констатирани документални нарушения.

 

Дирекция "Метрологичен надзор" на Агенцията е съставила и 8 протокола за задължителни предписания, а за установени нарушения по Закона за измерванията ще връчи 6 акта. Във връзка с нарушения на изискванията за пожарна безопасност са съставени 8 акта и 7 писмени разпореждания. Данъчните пък са констатирани недекларирани съдове за съхранение на течни горива на две от проверените бензиностанции. Открити са разлики и в касовата наличност.

 

Заради данъчни задължения над 100 000 лв. е наложен запор върху продавани горива на част от обектите. Иззети са оборотни средства. От проходната агенция са съставили два акта за установени административни нарушения.

 

При проверка на територията на Търговски център в София пък в контейнер са открити над 7000 чифта обувки, обозначени с логото на известни търговски марки. Стоката е иззета. Запечатани са три склада, ползвани от същата фирма. Предприета е и пълна инвентаризация на наличната стока.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5765 |03.12.2016 Четири мегаполиса забраняват дизеловото гориво . 2| 3586 |05.10.2016 Премиерът размисли - няма да изтегляме военния контингент . 0| 4571 |05.05.2016 Камарата на архитектите: Безплатното саниране е некачествено и скъпо . 10| 4524 |28.10.2015 Тр. Трайков: Държавните институции се справиха некачествено с КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads