Реклама / Ads
5| 4447 |09.08.2015 НОВИНИ

МВР опроверга: Не издирваме терористи, снимките са невалидни

.
Сградата на МВР
Снимките на издирваните уж терористи се отнасяли за друг вид престъпление-фалшифициране на документи и трафик на хора. И двата документа, които се разпространяват в социалните мрежи са невалидни, съобщиха от МВР.
 

Оттам уточниха, че се касае за две отделни акции, които се провеждат в момента. Едната е свързана със сигурността на фестивала в Бургас, а другата е насочена срещу производството  на неистински документи за самоличност. Разяснението  може да се приеме за опровергаване на информацията, че под дърво и камък се издирват терористи от ИД . В същото време никой от МВР  не отрича категорично, че няма бойци на терористичната организация, които да са влезли у нас. Така ситуацията става още по-заплетена. Цивилни агенти на ДАНС и МВР има по всички стратегически обекти. Полицията блокира пътищата и проверява всяка кола. Обискират се квартири. Не се изключва вероятността информацията за терористите да е изтекла от вътрешното ведомство и сега да се прави опит за отклоняване на вниманието.

 

"Излезлите в публичното пространство статии по горепосочената тематика са неправилно представяне на предприети от страна на МВР мероприятия с различна насоченост – част от цитираните от медиите действия са предприети от ГД "Национална полиция” за охрана на провеждащото се масово културно мероприятие (Spirit of Burgas), други действия, посочени от средствата за масова информация са относими към осъществявани от правоохранителните органи мероприятия по противодействие на незаконната миграция и разпространение на недействителни документи за самоличност", пише в съобщението на вътрешното ведомство.

"Публикуваните в медиите френска и румънска лична карта са недействителни. Цитираните лица и събития са свързани  с подозрения за  криминална дейност по изготвяне на фалшиви документи за самоличност", посочват от МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4706 |08.01.2015 Радулов: Ударят ли ни терористи, няма справяне . 4| 4511 |16.12.2014 ДАНС: Задържахме трима терористи, издирвани в Испания . 6| 4879 |13.02.2014 МОСВ опроверга: Очакваме ЕК да възстанови плащанията . 45| 4903 |24.07.2013 Президентът опроверга: не е казвал, че е готов "да назначи ново служебно правителство"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads