Реклама / Ads
0| 4895 |20.10.2010 НОВИНИ

МВР подгони Гальовците от Кюстендил

.
Специализирана полицейска акция за неутрализиране на престъпната дейност на групата на Гольовците е започнала в кюстендилския квартал "Изток". При операцията е задържан Славчо Игов - Ице. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от" Фокус".
 

През август т.г., след инцидент, Славчо Игов се е опитал да прегази двама души, при което е счупил крака на единия. През април 2007 г. Игов е репатриран от Франция за търговия с девойки и склоняване към проституция. Доизлежава присъдата си в затвора в Бобовдол, и след като излиза от там, продължава престъпната си дейност, каза Цветанов за „Фокус”.
При обиските и претърсванията в кюстендилския квартал „Изток” днес са намерени списъци за лихварство. Претърсени са пет адреса. Намерен е компютър със снимки на момичета.

На всички входове и изходи на ромския квартал „Изток” в Кюстендил има полиция, която проверява влизащите и излизащите автомобили, предаде репортер на радио „Фокус”-Кюстендил. Пред един от блоковете има струпани полицейски автомобили и полицаи с маски. В центъра на ромския квартал има над 15 полицейски служители и още автомобили.

Специализираната полицейска операция в ромския квартал „Изток” в Кюстендил се провежда от 6.00 часа тази сутрин. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Джоглев. Акцията се провежда по досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кюстендил за причинена умишлена средна телесна повреда от лидера на фамилията Гольовци Славчо Игов. При претърсванията и изземванията, полицаите са се натъкнали на данни, сочещи, че членове на фамилията се занимават и с лихварска дейност. Иззети са записи на заповеди на стойност около 40 000 лева. Иззети са списъци с имена, срещу които има отбелязани цифри, както и фактури на чужди имена. В момента продължава работата по установяване на лицата от списъците и тяхното призоваване в Районно управление „Полиция”-Кюстендил с цел намиране на свидетели за подкрепяне на тезата, че членове на фамилия Гольовци извършват лихварска дейност, допълни комисар Георги Джоглев.

В Районното управление има доведени лица. След приключване на операцията и съгласуване с Окръжна прокуратура ще бъде съобщено ще има ли задържани лица и колко ще бъдат те. При операцията са проверени три търговски обекта, които са в къщите на членовете на фамилията и по всяка вероятност са незаконни, каза още комисар Георги Джоглев. След проверката ще бъдат сезирани Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (ТД на НАП) и Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК), които да извършат допълнителни проверки на обектите. Общо са проверени 12 обекта. Досъдебното производство е за инцидент на бензиностанция в Кюстендил, където са участвали членове на фамилията.

Срещу Славчо Игов, който е задържан във връзка с акцията в кв. „Изток” в Кюстендил, има образувано досъдебно производство, съобщи пред радио „Фокус” – Кюстендил наблюдаващият от името на Окръжна прокуратура Кюстендил прокурор Ангел Байрактарски. „Производството е образувано за извършено престъпление по чл.342 за умишлено причиняване на телесна повреда, най-общо казано чрез използване на моторно превозно средство. В рамките на това производство има данни за хора, които са били около него и са използвали оръжие, но има връзка и с постъпили сигнали по повод извършвана лихварска дейност”, посочи прокурор Байрактарски. На въпрос дали Славчо Игов ще бъде задържан в случай, че в процеса на полицейската операция бъдат събрани доказателства, прокурор Байрактарски отговори, че има голяма вероятност това да се случи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5647 |11.10.2010 ЧЕЗ подгони длъжниците, спира им тока . 0| 6141 |30.09.2010 Комисия "Антикорупция" подгони РЗС . 3| 5508 |29.09.2010 Прокуратурата подгони Алма Матер по сигнал на министър . 26| 5160 |14.09.2010 БСП подгони здравното министерство за корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads